| mayweather01 a întrebat:

ma numesc Mircea am 15 ani si de 1 an am inceput sa trag de fiare, am crescut destul de mult in masa musculara de la 52-53 kg/1.68m la 67kg, 1.72 m si intre timp am auzit ca as putea sa raman mic din cauza asta, ce vreau sa specific este ca nu ma fortez foarte mult,insa mancand foarte mult si tragand de faire am crescut foarte mult, ce credeti ca ar trebui sa fac? Fundabig grin

Răspuns Câştigător
| Adrianetc a răspuns:

Sa nu faci genoflexiuni cu bara pe ceafa, sau presa pentru picioare pe orizontal, sau alte exercitii care pun greutate pe coloana, in rest. e ok. si poti face niste tractiuni pe fata poate mai cresti putin,

11 răspunsuri:
| manele20123onlinelolxdxdmwtf a răspuns:

Cred ca e doar un mit, ar trebui sa cresti pana la 18 ani.

| Cosmin86 a răspuns:

Poti sa eviti exercitiile care iti pun presiune pe coloana : genoflexiuni cu haltera pe umeri, impins cu haltera de la ceafa. Cam astea ar fi, e posibil sa mai fie vreo 2-3.

In rest continua.

| iefsul a răspuns (pentru Cosmin86):

Se scrie genuflexiune(genunchi+flexie)si nu genoflexiune

| iefsul a răspuns (pentru Adrianetc):

Se scrie genuflexiune(flexia genunchiului)

| Adrianetc a răspuns (pentru iefsul):

Mersi eroul gramaticii am gresit o litera. acum poti murii fericit si implinit

| iefsul a răspuns:

Este o prostie exercitile fizice nu stopeaza cresterea din contra ajuta la dezvoltarea armonioasa a corpului la 15 tu esti in perioada de crestere pana la varsta de 25 de ani.steroizii da iti afecteaza atat testiculele cat si cresterea

Daca nu stii nu te baga iefsul, atunci cand ai greutate pe coloante, tendoanele se intaresc, si coloana sufera am vorbit cu antrenori de bodybuilding si asa au zis.

| iefsul a răspuns:

Da

| mayweather01 explică:

Va multumesc pentru raspunsuri!

| iefsul a răspuns (pentru Adrianetc):

''coloante''sau discuri intervertebrale (da dca nu faci exercitiu corect pot aparea deformari ale C.V. dar cresterea nu poate fi oprita cel putin incetinita si depinde si ce presiune foloseste pe coloana

Atunci cand vrei sa faci exercitii pentru picioare si faci genOflexiuni cu bara, iti dai seama ca nu pui 10 kg. deci rezulta ca cel putin incetineste cresterea.