| VadChestiiCiudate a întrebat:

Practic kick boxing cam de 6 luni, am in jur de 180 cm si 73 kg, majoritatea colegilor mei sunt mai scunzi decat mine. Cum ma lupt impotriva unui oponent care foloseste doar picioarele, doar frontale si laterale? Ma tine la distanta si mi-e greu sa ma apropii. Sau impotriva unui oponent mai scund si mai rapid decat mine? Poate sunt intrebari simple dar as vrea un raspuns mai detaliat.Eu ma axez de obicei numai pe directe, in special directa de stanga.Nu am asa de multa experienta in acest sport.

3 răspunsuri:
| AlexElektro1987 a răspuns:

Salut. Pai si ce vrei sa iti spunem noi? Cum sa faci fiecare miscare, cum sa te feresti, cum sa lovesti?

De asta trebuie sa iti dai tu seama si sa il intrebi si pe antrenor, tu vrei sa ti se spuna cum sa reactionezi la fiecare miscare a oponentului?
Cauti variante sa te apropii de el si nu te baza numai pe directe, ca nu faci box, trebuie sa iti folosesti si picioarele.
Dupa ce te mai antrenezi si te mai lupti, ai sa inveti.

| VadChestiiCiudate explică (pentru AlexElektro1987):

Presupun ca ai dreptate, e cam stupid sa pui o astfel de intrebare intr.un astfel de forum, cred ca, cu timpul am sa invat cum sa contraatac la miscarile openentului, ar trebui sa am un raspuns in totdeauna, si in functie de situatii. De pilda, fix cand m.am apucat, cand se baga cineva la mine cu directe, crosee etc, bagam genunchiul laughing, pe timpul pandemiei am luat pauza si na, am cam 6 luni combinat, cred ca singura metoda de a deveni mai bun este prin practica, practica, practica. Trebuie sa invetii unele chestii the hard way happy,. Presupun ca cel care se lupta trebuie sa stie ce sa faca, nu sa intrebe pe altii xd, oricum merci pentru timpul acordat. Am 16 ani si am timp sa devin mai bun, sper happy

| AnastasiaK a răspuns:

Simplu, inveti sa blochezi si sa deviezi loviturile.

Sunt chestii care ar trebui sa se invete la antrenament la un moment dat.

Ex: primesti middle/high-kick cu stangul -> faci blocaj si incarci lovitura (in timp ce faci blocajul) cu bratul drept. Invers pe partea opusa.

Sau, la un mae cu dreptul -> il deviezi folosind mana ta dreapta si vii cu o combinatie ca adversarul/partenerul va fi dezechilibrat.

Alta varianta e sa prinzi piciorul putin cat sa dezechilibrezi, eventual dai si o lovitura (de brat sau de picior pe piciorul ramas pe sol).

Sau dai multe low-kick-uri. Daca il prinzi de vreo doua ori cand voia sa ridice piciorul (deci cu muschiul relaxat), o sa-i treaca sa mai loveasca toata repriza.

Oricum, e anormal faptul ca tu fiind mai inalt pierzi cand te tin altii la distanta. Ai alonja mai mare, daca ei ajung la tine inseamna ca nu stii sa pastrezi o distanta corecta pentru tine.

In fine, dupa abia 6 luni...mai ai destul de invatat.

Întrebări similare