| ovydykess a întrebat:

Vreau sa imi dati nist sfaturi despre marirea masei muaculare.
Am 1.73 m, 56 Kg si 17 ani...ce ziceti ma puteti ajuta cu niste exercitii cv?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Pune-ti intai alimentatia la punct, fara sa-ti asiguri necesarul de proteine si carbohidrati te antrenezi degeaba.

Am vazut destui care au ramas niste firavi dupa ani de sala din cauza ca aveau doar 3 mese pe zi, muschii se fac in bucatarie.

Deci :

1. 5-6 mese pe zi bogate in proteine si carbohidrati ( dar CONSISTENTE, nu gustari )

2. Un antrenament corect la sala, bazat pe exercitii de baza combinate cu ex. de izolare

| ovydykess explică (pentru Cosmin86):

3serii de 30 flotari, 3x30abdomene si 3x12 tractiuni sunt suficiente pentru piept, abdomen si spate?

| Cosmin86 a răspuns (pentru ovydykess):

Nu... la piept mai trebuie sa faci impins cu gantere/haltere si fluturari ( sau alt exercitiu de izolare, ex. la cabluri )

La spate : tractiunile lucreaza 30 % din spate, adica nici macar jumate. Ai nevoie de INDREPTARI CU HALTERA ( exercitiul rege pentru spate ) si ramat, fara indreptari si ramat nu se pune problema sa-ti dezvolti spatele.

Pentru abdomen : baga si ridicari de picioare, clasicele abdomene lucreaza doar partea de sus a abdomenului, nu vrei TOT abdomenul?

5 răspunsuri:
| nesuferit a răspuns:

Cauta exercitii pe youtube, pentru fiecare grupa in parte. Te ajuta mai mult daca vezi miscare, decat daca ti le enumar eu aici

| greyhound a răspuns:

Flotari, genuflexiuni, indreptari, tractiuni

| ovydykess explică:

Daca faca 3 serii a cate 30 de flotari, 3x12 tractiuni si 3x30 abdomene sunt suficiente?