| Alex2805 a întrebat:

am 16 ani, si recent m-am apucat sa fac sala acasa. In momentul de fata, am 30 in brat. Cat ar putea sa creasca in 3-6 luni daca fac exercitii si mananc ceea ce trebuir zilnic. Si care ar fi cele mai autentice exercitii pentru brate si alimentatia?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Pare ok. Pentru brate eu as face asa:

biceps:
- tractiuni priza supinatie, palmele spre mine (2 prize), 3 serii
- flexii cu rotatia incheieturii cu gantere, 3 serii
- flexii tip ciocan, 3 serii

triceps:
- impins cu priza ingusta la aparatul pentru piept (daca ai), 3 serii
- flotari diamant (sau pe o minge, daca ai, mainile apropiate), 3 serii
- extensii cu gantera, 3 serii

Alege o greutate sa poti face 8 repetari. Cand poti mai multe, maresti greutate (si la tractiuni, legi ceva greu de tine, gen un rucsac in care pui ganterele).

Alimentatie: proteine si carbohidrati la fiecare masa, 4 mese pe zi.

p.s.: dar de ce 3-6 luni? Brate ca lumea se fac in vreo 2-3 ani.

10 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

In primul rand, ce ai acasa? Ai o bara de tractiuni? Ai paralele? Ai gantere reglabile si banci ajustabile?

| Alex2805 explică (pentru Cosmin86):

Am bara de tractiuni, un aparat pentru piept si banca ajustabila. Am si gantere de diferite greutati

| RobertMoon a răspuns:

Spune-mi ce echipament ai acasa. Ca daca ai decat 2 gantere e cam degeaba.

| Alex2805 explică (pentru RobertMoon):

Am bara de tractiuni, un aparat pentru piept si banca ajustabila. Am si gantere de diferite greutati.

| Alex2805 explică (pentru Cosmin86):

Multumesc mult. Am zis 3-6 luni pentru ca vreau doar sa arat cat de cat ok, nu sa am brate neaparat mari sau cv de genu, dar daca imi va placea voi continua.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Alex2805):

Pare ok. Pentru brate eu as face asa:

biceps:
- tractiuni priza supinatie, palmele spre mine (2 prize), 3 serii
- flexii cu rotatia incheieturii cu gantere, 3 serii
- flexii tip ciocan, 3 serii

triceps:
- impins cu priza ingusta la aparatul pentru piept (daca ai), 3 serii
- flotari diamant (sau pe o minge, daca ai, mainile apropiate), 3 serii
- extensii cu gantera, 3 serii

Alege o greutate sa poti face 8 repetari. Cand poti mai multe, maresti greutate (si la tractiuni, legi ceva greu de tine, gen un rucsac in care pui ganterele).

Alimentatie: proteine si carbohidrati la fiecare masa, 4 mese pe zi.

p.s.: dar de ce 3-6 luni? Brate ca lumea se fac in vreo 2-3 ani.

| JUNNKiE47 a răspuns:

Nu avem unde să știm, depinde de înălțimea / greutate și potențialul tău genetic, dar ca și punct de referință, trebuie să crești aproximativ 4-5 kg pentru a pune 2 cm în braț, asta e o medie.

| Alex2805 explică (pentru JUNNKiE47):

Am 1.74 si 60 kg. Deci ca sa depun 2 cm in brat, ca prim plan trebuie sa cresc in greutate?

| JUNNKiE47 a răspuns (pentru Alex2805):

Acest lucru vine de la sine înțeles, voi crește în greutate în timp ce depui masă musculară.

| MariusAD1 a răspuns:

Iti recomand sa fii atent la dieta, calculeaza-ti surplusul caloric pentru crestere in greutate, si ai grija la macronutrienti (proteina in special, 2grame per kilogram ex.= 60kg - 120g proteine) iar legat de antrenament pentru crestere in masa, fa repetari putine cu greutati mari intre 8-12 repetari. P.S. - iti recomand sa nu te concentrezi doar pe brate, eu cred ca vrei sa ai un corp simetric, nu sa ai brate de 2 ori mai mari ca picioarele, trateaza cu seriozitate fiecare grupa musculara.

| Alex2805 explică (pentru MariusAD1):

Nu ma concentrez doar pe brate, aveam nevoie de sfaturi pentru exercitii, la restul corpului deja am primit