Mereu trebuie sa iei proteine, fac parte dintr-o alimentatie obisnuita. Banuiesc ca te refereai la suplimente, totusi, caz in care raspunsul este nu, nu e necesar sa le iei.
Daca te intereseaza dezvoltarea muschilor fesieri, trebuie sa lucrezi cu greutati (asa functioneaza la toti muschii, de fapt) si tind sa cred ca nu faci asta.
Vrei sa spui ca nu funtioneaza si exercitiile cu greutatea corporalã? nu cu rezultate optime dar poate sa puna ceva masã muscularã.
Nu, nu functioneaza pentru muschii fesieri. Exercitiile pentru fund sunt destul de usoare si e foarte putin probabil sa gasesti vreo persoana care sa nu poata executa 20 de repetari dintr-un astfel de exercitiu doar cu greutatea corpului, iar daca faci atat de multe repetari, deja antrenezi rezistanta.
Nu confunda rezistenta cu anduranta, la rezistenta incã mai existã tensiune muscularã. Dacã este inventivã isi poate forma niste fesieri ok, da sala este mult mai beneficã daca vrea rezultate foarte bune.
Treaba e ca nu sti ce vârsta are si cel mai probabil nu are experientã sa stie ce sa facã intr-o salã, se poate si accidenta sau sa plateasca un antrenor care nu stie mai nimic, asa doar stricã bani si timp aiurea.
Nu trebuie neapărat sa iei proteine dar trebuie sa faci mult sport nu neapărat cu greutăți. Eu am 10 luni de când fac exerciții pentru fese Si chiar se vede
Orice varsta ar avea, accidentarea e posibila in sport, deci nu are de ce sa ma intereseze aspectul asta. Aici fiecare se descurca, isi alege sala, antrenorul, se documenteaza. Oricum nu i-am zis sa mearga la sala, i-am zis cum se lucreaza hipertrofia.
Cand vorbim de rezistenta, vorbim de fibrele musculare cu contractie lenta. Acestea au potential mic de crestere. De aia cand se doreste hipertrofie, se tintesc fibrele cu contractie rapida, deci antrenamentele cu greutati si putine repetari. Nu e vorba de tensiune aici, ci de compozitia muschiului. Tenisunea musculara apare in orice tip de antrenament, doar ca viteza de descompunere a ATP-ului difera, deci si tipul de fibre folosite.
Ma lasi cu hipertrofia sacoplasmicã si miofibricã, in primul rând acest tip de fibrã se activeaza doar in timpul unui efort maxim, foarte putine repetari chiar numai una de contractie si intindere a muschiului la o capacitate peste 90%
Legat de hipertrofie fiecare genetic diferã, nu existã numarul magic maxim/minum, se pot face de la 1-50rep chiar 100 de repetari atât timp Cât progresia mecanicã(greutatea), volumul(exercitii*greutate*repetari)dificultatea exercitiului/unghiul si tempoul scade.
Astfel organismul incearcã sa se adapteze la orice stimul care ii se oferã, daca au loc schimbari in timp.
Sa te las cu hipertrofia saRcoplasmica si MIOFIBRILARA? Deci ar fi util sa negam si ignoram tot ce sta la baza procesului cresterii masei musculare pentru ca tu vrei sa sustii ca faci muschi facand zeci, chiar sute de repetari cu greutatea corpului? Ok, nu ma mai bag peste ce zici tu pe aici ca n-are rost. Enjoy!
anonim_4396 întreabă: