Eu am mâncat și ouă coapte. Dar eu cred ca cel prăjit are mai multe proteine, pentru ca se adaugă și cele din ulei. Numai ca este varianta ce-a mai nesănătoasă.
Fiert este cel, mai sănătos, si usi păstrează, si proteinele; căci proteinele nu se pierd prin nici o metodă de preparare. Nu-l recomand nici crud. Prin peparare termică se mai distrug din bacterii si chiar virusi.
Oul crud are o enzima ( avidina ) care IMPIEDICA absorbtia proteinei... asa ca nu conteaza cate are
Bună! Un ou isi păstrează proteinele si este mult mai bun fiert si nu prăjit, am citit pe net, deci nu e de la mine
Ma gandeam ca si uleiul are proteine; dar m-am inselat.;)
http://calorii.oneden.com/tag/calorii-ulei-masline/
Oul are acelasi nr de proteine indiferent ca e crud, fiert, prajit, dar fiert e mai sanatos si crud daca ai curaj, dar prajit nu e bine la ficat