| Syotos a întrebat:

Cand urc cu telesky-u cu snowboardul pe ce picior tin centrul de greutate? Si cum sa stau cu genunchii?

4 răspunsuri:
| utilitati a răspuns:

Uite aici un tutorial : http://adf.ly/541s5

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Primul pas :

Pregatirea : Imbraca-te confortabil cu echipament de iarna lejer. Nu uita de manusi, casca de ski si ochelarii de protectie. Incheieturile sunt foarte vulnerabile, mai ales pentru boboci. Ia in calcul asadar sa porti benzi pentru incheieturi si eventual o casca.

Pasul 2 :

Prinde-te de placa : Aseaza placa in fata ta intr-un loc plat si baga-ti piciorul in prima legatura. Daca legatura este cu chingi, ai grija sa iti prinzi atat talpa piciorului cat si glezna cat mai fix, pana cand devin imobile. Fa acelasi lucru si cu piciorul din spate. Misca-te un pic cu placa sa vezi cum te simti. Scoate piciorul din spate din legaturi (cel din fata sa ramana in continuare prins).

Pasul 3 :

Pasi de bebelusi : Fa cativa pasi cu placa prinsa doar de piciorul din fata. Pentru aceasta trebuie sa iti aliniezi umerii si picioarele perpendicular pe unghiul in care este asezata placa. Fa un pas cu piciorul care nu este prins, apoi urmeaza-l cu celalalt prins de placa. Fa acest lucru pana cand ajungi la punctul maxim de inclinare fata de pamant.

Pasul 4 :

Aluncarea pe panta : Aseaza-te si prinde-ti ambele picioare de placa. Stai drept cu snowboard-ul asezat perpendicular pe directia de coborare. Greutatea corpului va fi suportata in cea mai mare parte de genunchi. Apleaca-te pe partea din fata a talpii (pe varful degetelor) si vei incepe sa aluneci incet. Daca te lasi pe spate (calcaie) te vei opri. Repeta acest lucru pana cand te obisnuiesti cu manevra.

Pasul 5 :

Patinajul : `Patinajul` este un aspect esential al deplasarii pe spatii drepte si urcatul in telescaun. Acesta se refera la modul in care snowboard-erii se imping, folosindu-se de piciorul din spate, in timp ce piciorul din fata este fixat de placa. Antreneaza-te la aceasta manevra pentru aprox. 10-15 min. inainte de a te apropia de telescaun. Piciorul din spate poate fi folosit la impins pe oricare dintre partile placii, asa ca incearca ambele variante sa vezi care este mai confortabila.

Pasul 6 :

Simularea coborarii din scaun : Gaseste-te o zona inclinata si fixeaza-ti doar piciorul din fata de placa. Indreapta snowboard-ul spre linia pentii, aseza-ti greutatea pe piciorul din fata si ghideaza-te spre capatul pentii. In timp ce aluneci, pune si celalalt picior pe zona numita `stomp pad` de pe placa ta (o suprafata facuta in asa fel incat sa iti impiedice piciorul sa alunece de pe placa).

Pasul 7 :

Urcarea si coborarea din telescaun : Odata obisnuit cu `patinajul` si opritul, esti gata sa te urci in telescaun. Fiecare partie are o latura pentru incepatori (cel putin ar trebui) – gaseste-o. De la distanta, fii atent cum alti snowboarderi urca in telescaun.

Pasul 8 :

`Frunza care cade` : Dupa ce ai ajuns in varful partiei pentru incepatori, aluneca la vale in zig zag, asemeni unei frunze care cade din copac. Apleaca-te spre partea din fata a placii ca sa te deplasezi. Pentru a te opri, lasa-ti greutatea pe partea din spate (calcai) a aceluiasi picior. Atunci, ajuns la capatul lateral al partiei, opreste-te si foloseste-te de celalalt picior, ca sa o iei in directia opusa. Tine-o tot asa pana ajungi la baza partiei.

Pasul 9 :

`J-ul` : Dupa ce te-ai obisnuit cu alunecarea in zig-zag, esti pregatit pentru intoarcerea in `J`. Aceasta presupune aceiasi tehnica ca zig-zag-ul, insa scopul este acela de a orienta placa paralel cu linia de coborare inainte de a coti la dreapta sau stanga. Cu fata spre vale, apleca-te pe varfuri ca sa incepi sa aluneci. Continua pana cand cobori direct pe linia pentii, apoi pune presiune pe picior ca sa cotesti la dreapta sau la stanga. Opreste-te. Exerseaza aceasta figura.

Pasul 10 :

Rasuciri legate : Tot ce trebuie sa faci este sa combini alunecarile in zig-zag cu intoarcerile in `J`. Dupa ce termini de parcus un lat de partie, apasa pe piciorul din fata pentru a o lua drept la vale, pune presiune pe piciorul drept pentru a schimba directia. Odata ajuns in cealalta parte a latului de partie, apasa in fata pentru o coborare perpendiculara, urmata de inclinarea genunchilor pentru a te intoarce.

| rolly3342 a răspuns:

De fiecare data cand am incercat am cazut si mi-am vandut biletele laughing

| Syotos explică (pentru anonim_4396):

In mare parte stiam aceste lucri si faza cu incheieturile de unde gasesc din alea am picat acum 3 zile pe Suior de 2 ori pe incheietura dreapta si mi s-a dat peste cap :]]. Dar cu tele-scaunul e usor eu ma refeream cu telesky-ul(tarnacopul).