Mananca fructe si legume,cereale, lactate degresate, carne degrestata fiarta, fara prajeli, hidrateaza-te cu apa si ceai si cat mai putin zahar. funda?
Din experienta mea de jucator de fotbal (nu are rost sa spun unde joc), pot sa spun ca trebuie sa mananci foarte multe PROTEINE ( carne de pui, de porc-muschi si carne de vita, precum si oua etc.), legume, fructe(nu mai mult de 3 pe zi). Trebuie sa mananci si carbohidrati complecsi (paste). SA NU MANANCI DULCIURI FOARTE MULTE, adica se permit exceptii, SI SA NU BEI SUCURI ACIDULATE, DOAR SUCURI NATURALE!
Salut!
Nu știu care e exact mâncarea specifică pentru un fotbalist, dar știu mâncarea specifică sănătoasă pentru un sportiv.Am să enumăr câteva și îți poți selecta singur:
-sunt f sănătoase legumele CRUDE (și cele fierte, dar în momentul în care le fierbi, ele își pierd din proteine și vitamine. Cele crude au mai multe vitamine);
-nu trebuie să mănânci multă carne. Daca ți se face poftă de carne, poți mânca carne de vită sau pește;
-ai nevoie de f multe lactate. Daca bei lapte, încearcă să cumperi cu 0% grăsime;
-nu ai voie prăjeli DELOC. Daca vreodată, să zicem, ai poftă de prăjeli, mănancă f rar;
-nu ai voie multe dulciuri.Cand vrei să mănânci cv bun, ia pufuleți simpli, biscuiti simpli sau covrigi (simpli