Mai buna pentru tine este o alimentatie de calitate, bogata in nutrienti(vitamine, minerale, proteine, carbohidrati, grasimi sanatoase). Un program de antrenament bine structurat, odihna suficienta, vointa, perseverenta.
Chiar vrei sa iti introduci in corp astfel de substante? Nu mai bine te axezi pe antrenament, alimentatie sanatoasa, bazata pe proteine? Merita sa iei pastile pentru asta?
Vreau sa iau efervescente nu pastile sunt mai usor de dizolvat cele efervescente cu toate ca nu au aceeasi calitati dar sunt mai sigure si stiu pe multi care folosesc si nau nimic
Daca nu ai probleme renale, te hidratezi suficient(1 gram de creatina necesita aproximativ 750 ml de apa pentru o absorbtie optima), creatina este sigura. Dar, dupa cum am scris si in postul anterior prioritatile tale sunt altele.
Am 16 ani 1. 86 cm 85 kg si vreau sa fac masa calumea deci creatina? dupa tine sau glutamina am inteles ca glutamina are alt rol
La 16 ani ai nevoie de un concentrat proteic gen 100% whey gold strandard de la optimum nutrition. la fiecare portie are 4/5 grame de glutamina, deci scutesti niste bani si este f bun
Fii atent la mine la sala au adus creatina si glutamina cu 2 lei plicu si imi iau de fiecare data ca stau prst cu bani dar asa putin cate putin imi permit
Nu imi permit sa iau proteine sunt 1 milion sunt mai bune dar sunt scumpe rau
Aceste substante sunt tot naturale si ele SUPLIMENTEAZA alimentatia, NU o inlocuiesc.
Stiu ca suplimenteaza dar ma gandeam la faptul ca nu sunt chiar atat de naturale...merci pentru informatii :*
Nu exista proteine, creatina, glutamina, etc. sintetice, astea se obtin doar din mancare. suplimentele in general sunt mancare concentrate.
Substante sintetice similare, dar muuuult mai puternice, sunt steroizii. Da, alea te fac foarte mare si puternic, dar te si distrug. E o diferenta enorma intre suplimente si steroizi.
Ca fapt divers, glutamina ajuta la refacere, dupa antrenamente. Nu are contraindicatii sau efecte secundare.
Creatina se gaseste si in carne, ea are rol energetic + hidrateaza muschii ( retine mai mult apa in ei ), ceea ce duce la o voluminizare a lor ( din cauza apei ), dar este grue de observat cu ochiul liber aceasta voluminizare, este de cativa milimetri.
Creatina poate avea efecte secundare deoarece consuma multa apa cand face aceste lucruri, si daca nu te hidratezi corespunzator ( 3-4 litri pe zi cand iei creatina ) o sa ai problemele tipice deshidratarii ( care pot afecta rinichii ).
Eu personal recomand proteine + glutamina, creatina doar daca bei multa apa. Oricum creatina iei din carne, mai ales in cazul meu care mananc destul de multa
xyblue întreabă: