| Rauuul a întrebat:

Care sunt cele mai eficiente exercitii pentru :deltoid, trapez, dorsal, gambe, trapez, biceps si pectorali? Dau funda mare si rosie...

Răspuns Câştigător
| NeacşuIonel1976 a răspuns:

Funda?

8 răspunsuri:
| Nuia a răspuns:

In primul rand trebuia sa precizezi daca vrei definire sau masa, dar fiindca se vede ca esti incepator, iti trebuie masa... Cele mai eficiente exercitii sunt cele de la sala, iar mai exact pentru masa musculara ai nevoie de exercitii libere (fara scripeti), daca vrei sa lucrezi acasa. poti face flotari spartane (cauta pe youtube) sunt foarte bune.http://www.culturism.ro/antrenament/

| Șeerbi a răspuns:

Eu vreau funda portocalie tongue happy

Ex. de baza

Depinde de ce vrei

| Rauuul explică (pentru NeacşuIonel1976):

Vreau masa musculara... daca la asta te referi.Nu am posibilitatea sa ma duc la sala dar am un extensor, o gantera de 10 kg reglabila si o haltera fixa de 15 kg.Deci care sunt cele mai eficiente exercitii pentru grupele mentionate mai sus? Apropo...cate repatari si serii trebuie sa fac?

Cel mai usor de deltoid este 3.Ridicari laterale cu gantere

Lucreaza partile laterale ale deltoizilor.
Se executa din stand sau sezand
Cu mainile pe langa corp, tine cate o gantera in fiecare mana, cu palmele orientate spre interior.
Cu coatele usor indoite, ridica mainile lateral, rotind incheieturile, astfel incat degetul mic sa fie cel mai sus.
In pozitia superioara, bratele trebuie sa se afle in continuarea umerilor, formand un unghi de 180 de grade.
Revino lent in pozitia initiala, apoi repeta.

Respiratia: Inspira pe parcurs ce ganterele urca si expira la coborare.

Varianta: Acest exercitiu poate fi executat si din aplecat.

Pentru trapez
2. Ridicari din umeri cu gantere

Stand, cu cate o gantera in fiecare mana, mainile lateral pe langa corp, cu palmele spre interior.
Ridica din umeri, prin alunecarea bratelor pe langa corp, rotind umerii circular din fata spre spate.
Tine spatele cat se poate de drept pe parcursul miscarii.
Revino lent in pozitia initiala.

Respiratia: Inspira cand ridici umerii si expira la revenire.

Varianta: Acest exercitiu poate fi executat si in sezand, fara rotirea umerilor sau folosind o haltera.

se mai numeste si ex. ''nu stiu''
fiindca misti ca si cum ai da din umeri

Pentru dorsal
Articole si informatii despre culturism, exercitii, antrenamente, alimentatie, refacere, concursuri - www.topculturism.ro

Articole si informatii despre fitness, slabire, diete, alimentatie, recuperare, sanatate - www.topfitness.ro