Despre problemele de genul acesta, cate capete atatea pareri. Fa ce simti tu ca e bine. Ar trebui sa incerci sa cumperi "organic" - fara antibiotice si hormoni.
Nu stiu despre pui, dar de la carnea de vita / porc poti sa faci guta, tata a facut guta si acum a intrat intr-un regim strict rau... Asa ca ai grija.
Salut, organismul uman asimileaza cel mai bine urmatoarele tipuri de proteine: cea mai buna proteina e cea din pestele ton, urmata de proteina din oul de gaina (doar albusul, nu manca mai mult de 3 galbenusuri pe zi, in schimb albus poti manca pana la 30 pe zi ) si locul 3 proteina din soia.Carnea de vita e pe locul 4 asa ca mai bine te axezi pe primele 3.
Compozitia chimica medie a albusului este urmatoarea:
-apa 80%
-protide 12%, intre care ovoal-lumina, ovoglobulina, ovomucina si aminoacizii care au mare valoare nutritiva, substante organice neazotoase-0, 7% printre care grasimi, glucoza si enzime.
Galbenusul contine:
-apa 51%
-proteine 16%
-lipide 31%
-saruri minerale 11% (sub forma de fosfor; fier; magneziu; potasiu; calciu). Galbenusul contine o cantitate importanta de vitamine (A; B1; B2; D; H), enzime si substante colorante (luteina; xantofila)Aici vreau sa fiti atenti la lipide:
Lipidele sunt esteri ai acizilor grași.
Acizii grași pot fi:
saturați: conțin legături covalente simple;
nesaturați: conțin legături covalente duble; sunt responsabili de apariția bolilor cardio-vasculare;
Oul contine acizi grasi nesaturati, desi are valoare nutritiva mai mare ca albusul el si dauneaza mai mult.Pe cand albusul contine in mare parte apa un pic de proteina si restul in cantitati asa mici incat sunt neglijabile.