Din aceasta categorie fac parte si eu si din experienta iti spun ca neaparat trebuie sa-ti calculezi caloriile. Eu de exemplu ma mentin cu 2000 - 2500 de calorii zilnic dar cand am nevoie de masa ajung si la 4000 de calorii ( cam vreo 6-7 mese pe zi + gustari). De asemenea sa nu neglijezi cardio indiferent de ce-ti spun ceilalti pentru ca ectomorful pune grasime pe el relativ usor, masa musculara ii este foarte greu sa adauge.
O alimentatie bogata in carbohidrati si proteine, dar mai ales carbohidrati.La ectomorfi, problema nu este cu numarul de proteine pentru a creste in masa musculara, ci cu numarul de carbohidrati.In concluzie iti trebuie multi carbohidrati.In jur de 3-6g de carbohidrati pe kg de corp.
-Carbohidratii se gasesc in:alimente obtinute din faina,cartofi,orez, fructe, dulciuri etc.
-Proteine:carne, oua, lactate etc.
)) e cam gresita intrebarea, ca sa pui masa musculara trebuie alimentatie+sport pai:
-carne de preferat piept de pui, in fiecare zi sa consumi carne (contine creatina)
-salata
-ciuperci
-fasole
-lapte
si sa ai cel putin 4-5 mese pe zi.
Nu orice tip de carne contine creatina, ci doar cea rosie. Cred ca voriai sa zici proteine.
Creatina contine si carnea de peste.
Vorbiti aiurea, pentru 5g de creatina trebuie mancata cca. 2kg de carne rosie, deci varianta asta pica, nu stiu cati pot face asta fara sa se forteze.
Eu vorbesc aiure? Eu i-am zis de creatina ca nu o contine orice tip de carne ci doar cea rosie si in cantitati foarte mici.Plus ca i-am zis ca poate se referea la proteine nu la creatina.
M-am referit la lionsgate si bestinworld...
Atunci eu imi cer scuze.
Bea oua dimineata, sau fierbele e acelasi lucru, da le bei corpul extrage mai greu proteina.
Calculeaza-ti simplu"
Numarul de proteine il aflii inmultind greutatea la care vrei sa ajungi x 2, 5.
Numarul de carbo il aflii inmultind greutatea la care vrei sa ajungi cu 4.
Pentru carbo poti manca paine alba(daca esti ectomorf), orez alb(de preferat brun), fulgi de ovaz, cartofi copti etc.
Proteinele le gasesti in lactate, oua, carne, chiar soia si fasole.
dbulsvodvsydoh întreabă: