Karatele...
eu fac karate si pprintre miscari sunt si miscari de box
Du-te la karate
Karate deoarece iti vei face un corp foarte rezistent si puternic la antrenamente, va ia destul de tare, iar ce invatati este sa va imobilizati inamicul, sa il puneti la pamant dar fara sa il lasati intr-o balta de sange sau cu oasele rupte. Desi in cazuri diferite, poti sa pui putin forta. Si iti pui la pamant inamicul destul de repede. Am facut si eu si dupa un timp, mi-au intrat in reflex. (dupa un timp = 2 luni.)
Artele martiale sunt mai folositoare pentru autoaparare, Krav Maga mai ales.
Boxul e mai spectaculos, dar te invata si cum se te aperi bine.
Cel mai bine ar fi sa incerci mai multe stiluri si sa te hotarasti ce iti place!
Succes!
Practic karate de 7-8 ani sau chiar mai mult.
Se bazeaza pe auto-aparare mai mult si in lupta, cum se zice, kumite este pe semi contact.
Karatele se inrudesc si cu[,] kempo si ce a zis @sergiu27 ca are tehnici de box e total GRESIT.
Cand devii mai avansat o sa faci si crosee,dar nu tehnici de box!
Box-ul e mai dur ca[,] karatele.e urat ca faci numai tehnici de picior si mana fata de karate care are mai multe tehnici, usor de facut daca vrei sa devii avansat.
Tot ce iti trebuie la karate e sa iti maresti viteza in picioare si in maini, dar si forta fizica si mobilitatea
Sall. Trup minte energie toate in Karate. Sisteme de autoaparare si control. Nu se poate compara Art. Mart. cu boxul. A.M modeleaza dezvolta descopera inainteaza. Pa!
Frate du-te la karate kyokushin.eu sunt de peste 2 ani aproape.
si karatele te ajuta sa te aperi.si o sa inveti lovituri cu piciorul super misto ca mine.dar vei avea parte si de experiente de neuitat de ex:o sa mergi in stagii de pregatiri la mare, la munte etc.si vei putea sa participi la competiti in alte tari si multe e super misto uite aici cum se lupta in kyokushin http://www.youtube.com/watch?v=btlYcC1l3lE si sunt mai multe cauta si tu kyokushin knockout pe youtube. da si tu o funda daca vrei.
E greu de zis, probabil box-ul combinat cu jiu-jitsu brazilian sunt letale, dar pe strada box-ul predomina.
Oricum intr-o lupta de strada nu exista reguli sau onoare, asa ca prima data il lovesti in oo sau barba, sau nas, dupa, tabarasti cu pumnii si picioarele pe el, dar trebuie sa fii atent ca dupa asta s-ar putea sa se intoarca dupa tine cu un pistol sau cu alti tovarasi de-ai lui cu pistoale
Din rosiorii de vede dc. uite id meu daca vrei sa vb tulica_claudiu
Eu zic box...din mai multe puncte de vedere
1.cand esti intr-o situatie reala vei fi surprins cate din acele metode de aparare de la karate nu functioneaza
2.pentru karate conteaza cu ce te imbraci, iti poate afecta mult unele miscari
3.nimic nu e mai frumos decat sa te descarci pe un sac de box
Dar daca vrei sa te "aperi" : un briceag, un pistol si niste prieteni, nici un sport nu te va apara de nimic in viata reala
Sunt din Bucuresti mersi ma mai gandesc dac vreau sa ma ducla clubu asta. Sper ca nu e departe de mine.