Boxer excelent și mi-a plăcut răspunsul lui când a refuzat înarmarea în armată pentru războiul din Vietnam. Respect
Te referi la cel care stă pe scaunul juraților de la Emisiunea Imperiul Leilor de la Pro Tv?
Era unu' care dadea cu pumnu', care avea gura mare si "murdara" si pe care lumea, in superficialitatea ei, l-a idolatrizat de parca cine stie ce mare geniu era. Atunci cand societatea apreciaza mai mult pe unu' care-i bun la smardoiala (chiar daca unii considera boxul o arta, tot smardoiala e), decat pe unul care salveaza vieti sau inventeaza ceva in beneficiul umanitatii, acea societate e bolnava.
Nu, ma refer la Muhamad Ali, campionul mondial la box.
Pui de gaina in comparatie cu Bruce Lee si Ip Man, pana si Rocky Balboa e mai tare ca el.
Muhammad Ali are o replica care suna cam asa: "Daca o f+ut pe ma+ta o sa ai 10 frati, toti o sa semene leit tati. Adica cu mine, asa ca ai grija cum te comporti."
Ba nu stai, am gresit. Replica aia era altfel atunci cand a spus-o reporterului de pe postul de televiziune BBC.
"Daca o f+ut pe ma+ta o sa ai 10 frati, toti o sa semene leit tati si ai sa ma vezi de 10 ori in fiecare zi. Adica! ai grija cum te comporti cu mine."
Asa era replica pe care a spus-o atunci la vremea aceea.
Stai asa un pic. Nu la Muhamad Ali campionul mondial la box? ci la Muhamad Ali al Egiptului https://ro.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Ali_al_Egiptului
E băiețas, am băut o bere cu el și când a venit ăla de la restaurant să ne ceară nota, l-a alintat părintește cu sirețul de la adidas pe la ureche ( l-o pocnit )
Lăsând gluma la o parte, a fost un sportiv excepțional, o legendă a boxului, un model de luat în seamă și de urmat.