| cry21999 a întrebat:

Ce trebuie sa fac ca sa cresc mai repede in inaltime? In afara de baschet, handbal, etc. Si cum imi pot creste masa musculara? Fac basheet de 3 ani si nimic. Multumesc, funda!

Răspuns Câştigător
| GeorgeOOO a răspuns:

Poi, agatate de o bara si stai agatat de ea 50-150 sec pe zi, si roaga pe cineva sa te traga de picioare in jos cat de tare poate, chinuiete si incearca sa stai minimul recomandat de 120 sec. Bafta. intro luna maxim o sa ai rezultate! si app inotul stimuleaza crestere in inaltime si masa musculara, daca zici ca esti basketbalist nu-ti recomand sa faci masa musculara pentru ca asta inseamna sa tragi de fiare si fiind basketbalist inaltimea e de aur. fiarele si greutate pune presiune pe oase, si incetineste cresterea, trebuie sa faci doar exercitii cu propriul tau corp, alearga, fa tractiuni, flotari, flotari cu mainile departate ca sa intre biceps, flotari cu mainile in dreptul la umeri pentru Piept, si flotari cu mainile apropiate(lipite) pentru triceps, si fa ce spun eu ca o sa ajungi bine happy Bafta!

17 răspunsuri:
| PredatoR a răspuns:

In primul rand zi cati ani ai. Nu poti creste in inaltime, in masa musculara da... si daca vrei sa faci ceva sa cresti in masa musculara apucate de sala si ia niste proteine care contin si carbohidrati si mananca mult. Masa musculara incepe sa se dezvolte dupa 21 de ani cand se opreste cresterea oaselor. cel mai bine e sa te apuci de sala dupa 16-17 ani.

| OSimplaFata29 a răspuns:

Pai de exemplu eu m-am dus la inot si m-am inaltat foarte mult si mi s-au facut si muschi la picioare... depinde acum cat te duci. eu m-am dus doar 3 luni si deja am rezultate

| Cosmin86 a răspuns (pentru GeorgeOOO):

Si cu ce te ajuta ca stai agatat de o bara? In afara de faptul ca-ti stresezi inutil articulatile?

| Cosmin86 a răspuns (pentru PredatoR):

Proteine care contin carbohidrati? proteinele sunt proteine, carbohidratii sunt carbohidrati, nu se "contin" unii pe ceilalti

| Cosmin86 a răspuns:

Inaltimea e determinata genetic, o sa cresti oricum indiferent ce faci.

Si legat de masa musculara cel mai mult conteaza MANCAREA, muschii se fac in primul rand prin mancare ( proteine si altele ) si abia apoi prin exercitii. Baga mai mult de 3 mese pe zi bogate in proteine si ce-ti mai trebuie ( carbohidrati, grasimi sanatoase, fibre vegetale, vitamine, etc. ) si du-te la sala sau la inot ( la inot faci mai lent decat la sala ).

| GeorgeOOO a răspuns:

Numai prostii spuneti acolo. in primul rand nu-ti stresezi articulatiile agatandute de o bara, in al doilea rand el nu are nevoie de o masa musculara de culturist, din cate zice el e basketbalist are nevoie doar de putin forta si definire, nu trebuie sa aiba 150kg doar de muschi este basketbalist, inaltimea, si forta sunt doua lucruri diferite, interesativa pe la medici de ce e recomandat sa stai agatat de o bara. si app sa zicem ca la 21 de ani se opreste cresterea, dar tu fortanduti oasele cu greutate mare, ele nu o sa mai reziste si o sa pierzi din inaltime treptat. toate trebuie sa le faci cu cap! si eu recomand sa nu mai luati tot felul de gainere, proteine, steroizi etc, 10 kg de apa pe zi este cel mai bun steroid, pentru ca muschi pentru a creste si a se dezvolta au nevoie de hidratare si un culturist lucrand multe grupe de muschi apa trebuie sa fie foarte mult consumata, cel mai bine si cel mai bine e totul natural, proteinele, gainerele, steroizi ataca treptat ficatul, si organele cu rol sexual, adica testicolele nu o sa mai secrete suficienti spermatozoizi pentru, a putea face un copil+reducerea dimensiuni penisului. vorbiti cu un doctor! si faceti tot cu cap.

| PredatoR a răspuns (pentru Cosmin86):

Sa mori tu? Se numesc gainere cele care le contin pe amandoua... de exemplu GFX-8 de la PN sau Gigant Pro Mass etc.
M-am exprimat eu gresit, trebuia sa zic gainer in loc de proteine, asa e nu se contin unele pe celelalte.

Si cu proteine tot natural e, sunt mancare concentrata, atata tot.

Ce spui tu cu ficatul si organele sexuale e DOAR de la steroizi, de la proteine si alte suplimente in niciun caz, poate IMBUNATATIREA lor.

Mai documenteaza-te, ai mult de citit, iti recomand sa incepi pe doctor.info sa vezi parerea medicilor despre aceste suplimente.

Eu personal folosesc de ani de zile si la toate analizele am iesit mai bine decat MAJORITATEA celor din jurul meu.

De la suplimente ( proteine, gainere, creatina, etc. ) la steroizi e distanta ca de la cer la pamant, suplimente = din mancare, steroizi = hormoni sintetici!, cu TOTUL altceva. Si oricum steroizii sunt substante interzise happy

Si nu mai spune ca o sa cresti din inaltime treptat, Arnold lucra cu greutati URIASE, impingea sute de kilograme de la 18 ani si avea peste 1.90, i se spunea stejarul austriac, si multi altii.

Incearca sa citesti o revista medicala, daca vrei iti dau eu cateva articole, sa vezi de ce e aiurea sa stai atarnat de bara si altele.

| GeorgeOOO a răspuns:

Adevarat proteinele sunt mancare concentrata! dar mancarea normala care o mananci tu pe parcursul unei zile, contine proteinele suficiente pentru corpul tau, si corpul nu are nevoie de mai multe! concentratele doar accelereaza procesul de crestere si nu este bine!

Tu nu stii sa dai reply, sa primeasca si omul notificare cand ii rapsunzi ceva? happy

Vezi, partial ai dreptate, depinde de greutatea omului. In principiu cand vrei sa cresti in masa musculara ai nevoie de 2 grame de proteine / kg-corp zilnic, la mine asta ar echivala cu 7-8 mese consistente pe zi si imi fortez stomacul, si aici intervin concentratele. Eu am 5 mese normale, din mancare si 2 mese constand in 2 shake-uri proteice.

Cand eram mai mic spre exemplu puteam sa-mi asigur doar din mancare.

P.S. : excesul de proteine nu forteaza cresterea, este eliminat de organismm, sunt alte substante care forteaza cresterea cu adevarat ( hormoni de crestere, injectii cu testosteron, etc. )

Dar stai linistit, daca iei cum scrie pe cutie esti departe de orice exces, si daca iei dublu fata de doza recomandata tot nu esti aproape de exces, o portie de supliment echivaleaza cu un piept de pui la gratar, ceea ce nu e chiar mare lucru ( sunt oameni care dupa zeci de cutii de proteine nu au crescut aproape deloc, ca nu au tinut cont de alimentatie si tot au avut sub cele 2 grame, eu personal cunosc asemenea oameni ).

| Fitildestar a răspuns:

Www.inaltimeperfecta.com Acest site m-a ajutat pe mine sa cresc in inaltime

| AndreeaNustiu a răspuns (pentru OSimplaFata29):

Si cat ai luat in inaltime in astea 3 luni?

| cry21999 explică (pentru AndreeaNustiu):

De la 1, 55, la 1, 70

| AndreeaNustiu a răspuns (pentru cry21999):

15 cm in 3 luni superr.

| OSimplaFata29 a răspuns (pentru AndreeaNustiu):

Vreo 3-4 cm happy Dar nu uita ca au fost doar 3 luni! Daca te duci mai mult, poti avea rezultate mai mari!

| Mario_Stefan_Pascu_1980 a răspuns:

Pai, trebuie sa faci tractiuni la bara, flotari abdomene, flotari, trebuie doar sa ai vointa sa faci asta. Succes!

| Rabbit13 a răspuns:

Uite,eu fac baschet de patru ani, profu de baschet m-a pus sa ma aghet de spaliere si sa raman intins cat imi spune el(2min) abia am putut, dar trebuie sa ai vointa, si chiar merge 1, 55 la 1, 79 in doua luni chiar merge si inca ceva cand te trezesti, intindete si asta te ajuta