| geoconda a întrebat:

Chiar există exercitii pentru o talie mai mică? Sau pentru grasimea de pe coapse?
Nu stiu, ma tot uit pe you tube si vad ca daca vrei să slabesti, e o chestie ca să nu pierzi masa musculara, ca daca o pierzi nu mai ai nici o forma, esti o pufosenie, chiar dacă ai mai slăbit. Eu nu vreau asta, eu vreau sa se vada venele, fac sport asa e. Dar cum fac sa nu pierd această masă musculara? In legatura cu exercițiile, aveti vreun video care să dea adevărate rezultate?

35 răspunsuri:
| Alverto a răspuns:

Sigur că da pentru a se vedea venele exagerezi cu exercițiile până la epuizarea sau până la durere musculara. Dar nu e recomandat sa faci asta dintr-o dată, ci treptat. Asta am facut eu, numai ridicări deasupra capului cu gantera cam 100 de repetări pe fiecare mână, iar acum mi de vad venele, dar nu am făcut asta dintr-o dată ci treptat, prima zi 15-25, a doua 20-35 și tot așa până la cat mai multe. Măreste intensitatea exercițiilor treptat, și astfel vei preveni durerea musculară și în același timp eviti accidentările din timpul antrenamentului. Ego lifting-ul nu este un mit, construirea masei musculare și a forței este, de asemenea, legată de răbdare.

| geoconda explică (pentru Alverto):

Cat cântarea fantera aceea? Si cum o ridicau de asupra capului? Țin să menționez că eu sunt fata, si am decat niște haltere sau ce or fi, de vreo 5-6kg

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Www.musclewiki.com si faci totul pana la epuizare. Nu asculta de ala cu treptatul, azi daca esti la inceput ai epuizarea mai rapida, maine poti face dublu. Faci pana la epuizare chiar si la inceput, nu te opri pana nu te antrenezi cat trebuie... la inceput o sa ai rar febra daca te antrenezi intens si lung pe greutati mici, dar asa se facea stabilitatea de baza. Daca stii engleza, urmareste-l pe-asta: https://www.youtube.com/user/JDCav24

| Alverto a răspuns (pentru geoconda):

Nu mai știu de cât era, in orice caz de aproximativ 3 kg
Dar ca fata de ce vrei sa se vadă venele? Totuși venele pronunțate arata bine pe băieți, nu pe fete. Mie personal mi-ar place sa vad fete slabe și în formă, dar în niciun caz cu venele pronunțate de tip culturism. Dar dacă asta vrei asta poți face.
1. Pentru a poziționa gantera, o ridici in pozitie verticală adică spre cer
2. O lași în jos peste spatele capului cat sa vina până la nivelul gâtului
3. Ridici gantera ca in pozitia 1
4. Repeți asta
Dar cotul trebuie sa rămână fixat, adică fără să îl miști și să miști doar mâna.
Trebuie să faci aceste mișcări nici prea lent, nici prea repede, undeva la mijloc astfel încât să menții rapiditatea mișcării până la sfârșit.

| wildthing a răspuns:

Stratul adipos nu scade doar din anumite locuri. Daca slabesti, slabesti de peste tot. Masa musculara nu o pierzi daca faci exercitii si nu te infometezi. Fa cardio si tine dieta ( mananca proteine, dar cauta sa renunti pe cat posibil la zahar si fainoase) si stratul adipos se va diminua. Talia ti se va subtia pe masura ce slabesti, dar rezultatul depinde si de cum ti-e tie structura, daca esti mai lata sau mai ingusta in solduri.

| geoconda explică (pentru wildthing):

Sunt mai lată în șolduri, e de bine sau de rău?

| Frank51 a răspuns:

Grăsimea scade din tot corpul
Talia scade evident atunci când scade grăsimea
Mușchii nu dispar așa ușor
Ca să dai jos grăsime trebuie sa fi în deficit caloric
Acum că știi toate astea te poți apuca de treabă.

| wildthing a răspuns (pentru geoconda):

Pai tu ce crezi? Daca esti mai lata in solduri, nu prea ai cum sa ai nici o talie prea subtirica...nu-i logic? Asta nu inseamna insa ca trebuie sa fii complexata. Trupul feminin poate fi frumos in mai multe feluri si forme.

| geoconda explică (pentru Frank51):

CUM adică deficit caloriccc
M-am apucat de treaba deja

| geoconda explică (pentru wildthing):

sad vreau niște exerciții pentru solduri mai înguste, dar cum nu se poate slăbi doar dintr o anumită parte a corpului,...

| wildthing a răspuns (pentru geoconda):

Pai nu ai ce sa faci in legatura cu soldurile. Asa esti tu construita...cum sa iti modifici structura osoasa? Make the best of what you have.

| Frank51 a răspuns (pentru geoconda):

Începe de la zero, caută pe google ce înseamnă deficit caloric, surplus caloric, șamd.

| geoconda explică (pentru wildthing):

CUM să profit când pentru mine este un dezavantaj... si cand ma uit la altele, of of. Drăgusanu e barbie

| geoconda explică (pentru Frank51):

Crezi ca nu am cautat!? Degeaba, nu am înțeles mare lucru spre deloc. Am nevoie sa imi explice cineva, dar nu are cine!

| wildthing a răspuns (pentru geoconda):

Dragusanu e model pentru tine? Aoleu! Pai aia e modificata toata! ...si a ajuns sa arate ridicol! Ceea ce incerc sa-ti spun este ca daca ai solduri mai late sau talie mai groasa, nu-i un capat de lume. Sunt o multime de alte calitati care fac o femeie sa fie frumoasa. Din punctul meu de vedere, cea mai importanta calitate fizica a unei femei este un chip frumos. Daca ai un chip frumos, orice altceva trece pe planul doi.

| wildthing a răspuns (pentru geoconda):

Uite ca iti explic eu! Deficit caloric inseamna sa arzi prin efort fizic mai multe calorii decat ingurgitezi. Simplu.

| Frank51 a răspuns (pentru geoconda):

Dacă nu înțelegi de pe google(unde este cel mai simplu explicat) nu vei înțelege de la oamenii care de abia înțeleg și ei câteva noțiuni.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Chiar există exercitii pentru o talie mai mică? Chiar nu există.

| Mosotti a răspuns (pentru geoconda):

Ti-am explicat eu ce inseamna deficit caloric, adica sa mananci mai putine kcal decat arzi.

Ca sa nu pierzi masa, trebuie sa nu faci sport prea intens aerobic, adica alergare, bicicleta. Faci asa moderat.
Astea facute intens, ard fibra daca nu mananci carbohidrati inainte, adica dulce, fie amidon, zahar, fructe, etc.

Si sa ai minim 1 g/kg corp de proteina din lacatate, carne, branzeturi.
Daca ai 70 kg de ex, sa ai 70 g proteine pe zi.

| geoconda explică (pentru Mosotti):

Ca sa nu pierd masa musculara trebuie să nu fac sport?! Aerobic!? Dar cardio? Și eu merg pe bicicletă in fiecare seară. Asta înseamnă că pierd din masa musculara?
Din ce spuneti aici, eu înțeleg asa : că eu vreau sa slăbesc si ca sa slăbesc imi trebuie dieta fără zahăr, dulce, etc, si trebuie sa fac si sport indiferent de ce tip e acesta si ca sa fac aerobic trebuie să mănânc dulce înainte ca să nu îmi pierd masa musculara pentru ca și deoarece daca nu fac asta atunci pierd si masa musculara, raman si cu kg in plus decat le am acum
Azi am mâncat năut.
Să spun că, ca să nu pierd din masa musculara nu trebuie să mă rezum la salata doar, trebuie să mănânc și carne ca să arăt bine după ce slăbesc, adică cu forme si sa nu fiu plată

| Mosotti a răspuns (pentru geoconda):

Am zis sa nu exagerezi, sa nu dai asa la maxim la bicla, nu sa nu faci sport.
Poti face si exercitii musculare moderate.
Normal ca poti sa mergi cu bicla asa ca tot omul, e chiar f sanatos.

Aia cu carbo inainte de aerobic nu ai tu treaba, ca nu faci asa intens.

Tu trebuie sa faci sport moderat si sa o dai pe dieta hipocalorica gen salate de legume, carne slaba fripta gen piept pui fara piele, peste slab, pulpa curcan fara piele.
Lactate degresate, branzeturi mai slabe, poate ti-am mai zis dincolo. 1-2 frcucte pe zi (nu mai mult de doua, de ex un mar si o portocale, sau doua mere).

Un ritm de 3-6 kg lunar slabite este un ritm normal si ok, nici prea repede nu e bine, ca pierzi mai multa masa musculara!

Mai mult nu ai ce face.

| geoconda explică (pentru Mosotti):

Mi se pare putin 3 6 kg lunar. E prea putin pentru un om ca mine care vrea rezultate mărețe din primele zile! Si ca vad ca Nu am rezultate ma cam face să clachez, adică să mai răspund cu da vreunei bombonici. Plus ca familia mea, mănâncă normal, sora mea mănâncă chipsuri, acadele, de toate, si eu ii zic ca atunci când sunt eu la dieta e si ea laughing) ca vrea ca nu vrea.veu nu prea pot sa ma abtin. Am slăbit mai de mult 7 kg in 14 zile și a fost ok, dar a fost doar apa ce am dat jos, cred. Acum, nu se mai poate asa, sau nu stiu. Dar vad ca am slăbit in 2 zile doar 600 de grame și mi se pare putin pe tru cat efort fac. Plus ca miscarea o practic doar vreo 30 de minute pe zi dimineața, si restul zilei ma simt obosită, simt ca nu fac bine daca nu fac sport adică. Cred ca trebuie să fac sport incontinuu. Asa cred eu. Dar acum, o da dau timp timpului cat o-i putea. Dacă zici ca daca dau jos repede pierd masa musculara. Si ma pierd asa, când vad cat de greu e sa dai jos kg si dupa daca mânca vreo felie de pizza, sunt iar la loc. Imediat se pun kg! Ce viata e asta!

| Mosotti a răspuns (pentru geoconda):

Ti se pare putin? Pai asta e rata normala.
Daca vrei rezultate peste noapte, vei ramane fara masa musculara f rapid, deci iti alegi.
Si asta se stie de lumea medicala, nu ca zic eu.

Pai ti-am zis ca a fost apa alea 7 kile in 14 zile, a fost si grasime dar mai putina.
Ti se pare putin 300 g/zi?! Pai asta inseamna 9 kile pe luna in ritmul asta.
Deci oricum mai mult de 9-10 kile lunar NU ai slabi nici daca n-ai manca nimic, deci.e clar.
Si oricum n-ai slabit nici atata, e si parte de apa.
Ca sa dai jos 300 g/zi ar trebui sa ai in minus 2100 kcal/zi, lucru care poate il ai daca nu mancai nimic.
Daca n-ai mancat nimic, da, ai slabit atat.

Asta e situatia, de aia se zice sa NU te ingrasi, ca dupa aia e f greu de dat jos, si sa slabesti si sanatos.
Asta e viata!
O felie de pizza, are in jur de 500-600 kcalorii, f mult. Adica daca mananci o felie de pizza, risti sa pui 100 g de grasime pe tine, daca felia aia vine peste kcal pe care le arzi zilnic.

Daca slabesti peste noapte te dai peste cap, pe langa ca pierzi masa musculara (desi pierzi si grasime ce-i drept), te dai peste cap ca pica vitaminele, mineralele, si pot apare alte probleme.

| geoconda explică (pentru Mosotti):

O felie de pizza cu 100 de calorii, adică cat ma zbat eu pe un tutorial de sport.
Mda, atat am slăbit, si am si mâncat, am spus meniul meu, ca beau shake-uri de la herbalife care tin locul la 2 mese pe zi, deci pe zi am doar o masă la prânz, si 2 gustări. Atât. Shake urile le beau in loc de mic dejun si cina. Sport fac putinel, nu pot să spun că mă omor, dar fac. Am spus că am 80 de kg la 1, 70 aproape. Dar vreau sa ajung la 70, si dupa as vrea să nu regret, adică eu vreau forme si imi e sa nu ajung ca un bat, plata ca o palmă.

| Mosotti a răspuns (pentru geoconda):

Asta e, vezi cum slabesti, ti-am dat informatii, ti-au dat si altii.

| geoconda explică (pentru Mosotti):

Poate o să mai intreb de vreo 100 de ori

| Cosmin86 a răspuns (pentru Alverto):

"Sigur că da pentru a se vedea venele exagerezi cu exercițiile până la epuizarea sau până la durere musculara." -> asta faci oricum la antrenament, nu are legatura cu venele.

Sa se vada venele bine trebuie sa ai un procent mic de grasime, atat, poti sa nu faci exercitii DELOC (cunosc destui oameni).

| Alverto a răspuns (pentru Cosmin86):

Mda, cum zici tu boss

| Cosmin86 a răspuns (pentru Alverto):

"boss" le zici prietenilor tai, copii mici si cocalari.

| geoconda explică (pentru Mosotti):

Citi acum pe un site ca am nevoie de 1943 calorii pe zi ca să slăbesc! Eu nu mai înțeleg. Să consum sau sa nu consum calorii?!?!?