| AndreiFTW1 a întrebat:

Culturismul impiedica cresterea la o varsta de 15 ani?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Da,cum spunea si liviu doar daca actionezi cu greutati asupra coloanei special din picioare asemeni halterofililor, in rest nu vei avea probleme dar este posibil sa iti busesti daca nu executi corect sau faci cu greutati prea mari articulatiile.
Sfatul meu sala este bine sa faceti dupa 20 de ani, vorbesc din propria experienta...acum esti in formare din mai multe puncte de vedere.
Daca e musai sa incepi fa-o dar cu greutati foarte mici in primul an sa zicem, oricum daca faci natural si cu greutati mici nu te vei mai recunoaste peste 2 ani happy
Eu am inceput la 17 ani, dupa 1 toti colegii spuneau ca am luat steroizi asa de mult ma dezvoltasem, pompare maxima si fara burta fara nimic, dar faceam ca nebunul cu greutati mari, uneori ajungeam sa ii intrec la impins cu bara, din picioare cu bara Z, cu gantere pentru. biceps, extensii picioare chiar pe cei care faceau sala de 10 ani si erau mult mai mari de ani ca mine...ce am facut cu asta? dupa 6 ani aproape consecutivi de sala au aparut dureri la coloana care m-au pus pe tusa, stii cat? 4 ani de zile!
Deci greutati mici si executii corecte, sala trebuie sa o faci pentru tine nu sa impresionezi pe cineva!

5 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

O singura varianta sa o iei in calcul.Atata timp cat nu tragi de fiare din PICIOARE, nu ai nici o treaba.Pentru ca singura problema a culturistilor e ca raman mici. Datorita faptului ca stand in picioare, si tragand de fiare, tu find in crestere, coloana ta se taseaza, se macina, si numai da voie ca sa creasca.De asta e indicat pentru copii ma rog, mai bine zis adolescenti sa traga de pe bancuta happy Sa stea in fund, sau intins

| Stefanpavel a răspuns:

Clar.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Stefanpavel):

Clar NU, mai documenteaza-te. Arnold facea de la 12 ani si a ajuns la 1.90, EU la 16 ani faceam genuflexiuni cu 80kg pe umeri (pe coloana, direct) si am mai crescut 11 cm lejer, etc.

Inaltimea e determinata GENETIC, nu o poti influenta prea mult.

| xs1der a răspuns:

Salut, sunt in acest sport de 1 an si 3 luni si iti pot spune ca acesta este doar un mit, culturismul nu impiedica cresterea la aceasta varsta, iar cei care spun ca o face vorbesc in necunostinta de cauza. Ai grija sa lucrezi cu greutatile potrivite si sa executi exercitiile cu o forma corecta, iar drept exemplu ti-l pot da pe Martyn Ford care practica bodybuildingul de la varsta de 13 ani si in momentul actual are 37 ani si o inaltime de 2.04 m, iar pe langa el mai sunt extrem de multi alti culturisti care s-au apucat de acest sport de la o varsta frageda si nu au avut probleme din punct de vedere al cresterii in inaltime, de fapt, daca ma gandesc mai bine, majoritatea lor au facut asta. Succes si spor la sala!

| aXy99 a răspuns:

Nu!

Întrebări similare