| RAY a întrebat:

Culturismul te poate face sa arati mai masculin? Faza e ca arat de 17 ani, eu avand 30 de ani,daca eram fata era foarte bine, asa ca baiat nu doar ca nu te plac fetele vor si sa te alapteze, dar nici clientii nu au incredere in tine, ce-i drept cand eram gras nu-mi spuneau asa ca le era frica sa nu ii manc si pe ei.

15 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

DA! Te face sa arati mai masculin la figura putin.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Inteleg, ma cam simt frustrat complexat de asta

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Nu ai de ce. E bine ca arati mai tanar ca imbatranesti mai greu. Dar inteleg ca te deranjeaza, incearca la sala sa vezi cum e, ca oricum nu ai ceva de pierdut, lucreaza masa musculara! Ca acolo e smecheria, nu la alergare, faci si muschi si alergare.
Schimbarile nu apar maine, dar vor apare, poate dura si un an! Sala de trei patru ori pe saptamana cate 1, 5 ore. o ora intens fibra si 30 min alergare dupa antrenament.

Fa-o ca nu e mare lucru si face doar bine, rau nu. Dar sa nu iei covid, acolo e f mare riscul, ca daca-l iei s-ar putea sa nu mai conteze cum arati, ca...

Dar daca sunt in casa clientului, port masca si el, ma dezinfectez cu spirt mereu si el, care e sansa? vs in bussul nostru stam unu langa altul, uni chiar fara masca?

Sansa e mult mai mica ca in autobuz, asta clar.

Eu port masca mereu, si nu sta langa mine, azi era full de copii fara masca si oameni, uni langa alti

Da, bine ca porti, va fi jale mai ales din noiembrie in colo, sa te feresti ca nu e de joaca.

Eu anul trecut mam racit in octombrie si decembrie dar de cand am inceput sa merg pe jos nu mam mai racit desi mergeam pe jos in frig, in ianuarie, feb, martie, sportul iti da un sistem imunitar mai bun

Normal ca da un sistem imunitar mai bun! Miscarea face bine la orice.

Daca fac febra musculare fac masa musculara?

Faci masa musculara daca ai 2-3 g/proteine complete/Kg corp, daca faci trei antrenamente pe saptamana a cate o ora ca lumea, odihna buna, alimentatie sanatoasa.

Deci antrenament fara aerobic, merge dupa aia 30-45 min de alergare sau bicicleta cu un 70 % din pulsul maxim, merge si 85 % dar riscul de pierdere masa e mai mare.
Poti slabi intre timp, ca daca faci antrenament ca lumea corpu are tenta sa pastreze cat poate muschii si sa scape de fat. Dar slabirea sa fie mai lenta si sa nu faci aerobic in prostie cum a ramas unu fara muschi deloc din cauza asta.

Pulsu maxim admis se calculeaza asa:
200 - varsta.
Iar 70 % din pulsul maxim e 70 % din rezultatul 200 - varsta de exemplu.

Proteina completa adica nu alea din legume si fructe, ci carne, lapte, oua. Sau praf proteic fara culoare si gust cu apa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In poza asta pe care o ai acum nu arati de 17. lasati barba daca zici ca arati prea young asa vei arata putin mai matur.

| Cosmin86 a răspuns (pentru RAY):

Stai putin, de ce te simti complexat? Ca eu te stiu ca tu comentezi la chestii legate de nutritie si culturism de cativa ani deja, asa ca ar trebui sa arati deja destul de bine.

Faci ceva gresit? Ce antrenament si alimentatie ai acum? Cat mai concret.

| RAY explică (pentru Cosmin86):

Nu te am uitat dar am lucrat mult zilele astea
1, ma cam ca sunt mic de inaltime arat ca un pusti
2, numai fac antrenament ca lucrez toata ziua, dar consum cam 1200 de cal avand rata 1600, 76, 9 kg, o sa cumpar adidasi apoi merg la sala
https://www.emag.ro/......DH29BNBBM/

| Celcestietot a răspuns:

Te poate face, cum sa nu!