Te antrenezi foarte odihnit, cu greutati foarte mari ( care sa nu-ti permita sa faci mai mult de 4-5 repetari ) cu pauze mari intre serii (3-5 minute ), putine serii.
Si doar exercitii de baza ( indreptari, genuflexiuni, presa militara, ramat, flotari la paralele, tractiuni cu greutate, etc. )
De multe ori forta o capeti prin antrenamente regulate ale unor anumite grupe de muschi, dar exista si cazuri in care forta este nativa si nu poti sa contribui foarte mult da dezvoltarea ei.
Serios? nu poti contribui foarte mult? de unde scoti asemenea aberatii?
Da serios! In primul rand nici nu stiu ce varsta are persoana care a pus intrebarea, nici nu stiu ce conditie fizica are, nici nu stiu la ce fel de forta se refera. Asa ca raspunsul a fost la fel de general ca si intrebarea. Nu prea imi vine sa cred ca daca este total neantrenat si incepe cu greutati foarte mari, chiar si cu exercitii putine se va vedea vreun rezultat...
Dar nu trebuie sa se vada imediat, rezultate se vad in ani de zile de antrenament + alimentatie ( da, alimentatia e mai importanta decat antrenamentul )
PanaitescuMarian întreabă: