| Mihaitzulu a întrebat:

Cum pot face si eu forta in brate si in picioare? Ca eu fac mai mereu flotari si genuflexiuni si...nimic.

Răspuns Câştigător
| ImmortaluL a răspuns:

Pai asa faceam si eu inainte dar nu faci forta in felul acesta, tu practic nu trebuie sa faci o flotare spre exemplu, tu trebuie sa stai in flotare adica sa te asezi in pozitia pentru flotari si sa te lasi putin, sa ai bratele indoite la 90 de grade si sa stai cat mai mult, la un moment dat vei vedea ca-ti tremura muschii, iar la genuflexiuni, pur si simplu te asezi ca si cum ai sta pe un scaun cu mainile la ceafa si cu picioare indoite la 90 de grade, ai putea face asta stand lipit de perete, asa se face la oricare alt exercitiu, o alta metoda ar fi sa faci niste exercitii mai simple ( de baza) spre ex impingeri cu bara din pozitie intinsa, mai sunt aici:http://www.optimumnutrition.ro/events/pr11.php

16 răspunsuri:
| xstrstsarstasrsr a răspuns:

Incearca tractiuni, dupa parerea mea este ce-l mai comlex exercitiu, si continua cu flotarile si genoflexiunile, dar asigurate ca le faci corecte.

Răspuns utilizator avertizat
| Cosmin86 a răspuns (pentru ImmortaluL):

Conteaza sa maresti mereu greutatea, altfel nu faci nimic. Ce spui tu e izometrie, e altceva.

Ideea e simpla : cand poti mai mult de 5-6 repetari, maresti greutatea, punct.

| Cosmin86 a răspuns (pentru xstrstsarstasrsr):

Nu e cel mai complex, lucreaza alte grupe.

flotari = piept+triceps
tractiuni = spate+biceps

Chiar daca le faci corecte, daca nu maresti greutatea ( gen sa atarni discuri pe tine cand faci tractiuni, etc. ), nu o sa cresti in masa si forta decat un pic la inceput si apoi gata.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Kiindox):

Vrei sa spui proteine si creatina happy

| xstrstsarstasrsr a răspuns (pentru Cosmin86):

Daca diversifici tractiunile ai numaid e castigat.Este ce-l mai complex exercitiu incearca tu sa schimbi pozitia mainilor, sa ridici picioarele si sa vezi ce exercitiu complet este.Bafta!

Nu e nevoie sa incerc, fac sala de cativa ani si stiu deja. Stiu cum sa fac tractiuni sa-mi izolez cat mai mult spatele sau sa intre cat mai mult ( sau mai putin ) bicepsii, sau brachialis.

Dar triceps, umar, piept, etc. nu le lucreaza tractiunile.

Si pentru biceps, bicepsul la tractiuni intra maxim 30 % ( priza supinatie, la nivelul umerilor ), nu se compara cu un antrenament direct asupra lui ( la scott, cu bara Z, etc. ).

| xstrstsarstasrsr a răspuns (pentru Cosmin86):

Intr-adevar pieptul si tricepsul nu il lucreaza dar umerii da eu am spus tractiunile n caz ca nu vrea sa mearga la sala, sau nu poate un exercitiu foarte bun pentru casa sunt tractiunile.Bafta!

| ImmortaluL a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu i-am spus cum lucrez eu ca sa fac forta si chiar se vad rezultate cu statul in flotare, daca mai pui si o greutate pe spate e si mai bine. Si da, conteaza sa maresti greutatea, nu numarul de repetari.

Si daca mergi la sala faci tractiuni. Doar ca e mai bine sa le faci cu greutati legate de tine, ca sa cresti in forta.

Umerii, doar partea posterioara. Umarul are 3 parti : anterior ( cel mai puternic ), lateral si posterior.

Stiu ce-ai spus, eu doar am completat ce-ai zis happy

Si poti incerca izometria si la alte exercitii, nu doar flotare.

P.S. : poate la un mom dat o sa fac impins cu haltera pentru piept, o sa vezi ca flotarile nu se compara cu asa ceva happy

Da stiu ca nu se compara, peste un an cred ca o sa ma apuc si eu de sala, mie mi-au recomandat multi insa exercitii cu propria greutate si le recomand si eu, sunt destul de eficiente, cat despre izometrie chiar incerc si la alte exercitii precum genufleziuni sau abdomene, m-am intrebat mereu daca mi-ar fi de folos daca as face asta si cu ganterele.tu ce zici, ar merge si cu ganterele?

Evident.

Eu fac skandenberg si izometria cu gantera e foarte importanta, pentru parte defensiva a unui meci si pentru tendoane.

Incearca. Dar ca sa fie eficient, incearca si cu o greutate mare, sa zicem una cu care nu ai putea sa faci nicio repetare completa, doar poti s-o tii ( izometrie ).

Da, o sa incerc. Mersi de sfat.

Uite ce poti incerca, sa combini izometria cu alt exercitiu si anume cu unul pentru abdomen ( ridicari de picioare ).

Fa o tractiune normala ( priza la nivelul umerilor, palmele spre tine ), te ridici sus si ramai intr-o pozitie in care bicepsii sunt incordati ( 90 de grade la cot ) si ramai in pozitia aia cat poti, si in paralel faci si ridicari de picioare ( cu picioarele intinse ) pentru abdomen. ( daca nu poti cu picioarele intinse, fa ridicari de genunchi la piept ).

Interesant, ar fi buna combinatia.