| sniper2998 a întrebat:

Daca eu am 14 ani si m-am apucat deja de tras fiare are ceva?
Adica am auzit ca nu mai cresti, ba chiar iti scade din forta, dar nu e asa... inca cresc si am mai multa forta, dar nu sunt sigur... si inca ceva, vreau si eu un aliment care sa aumenteze cresterea muschiilor, sa fie mai voluminosi

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Alimente pentru masa musculara : carne, lapte, branza, oua. Astea contin proteine si de proteine ai nevoie cand vrei muschi.

Si normal ca o sa cresti si o sa-ti creasca si forta, cine ti-a zis ca iti scade din forta era cel mai probabil un copil mic paralel cu sportul.

7 răspunsuri:
| sniper2998 explică (pentru Cosmin86):

Deci svonul cum ca ramai mic daca te iei de sala e fals?

| MarianWLF a răspuns:

Pai faza ca nu mai cresti e adevarata dar nu totoal. Deci te vei oprii din crestere doar daca faci pe spate de exemplu deci nu ridica greutati pe spate fara genoflexiuni cu gantera in spate si din astea.
Si in legatura cu alimentatia eu mananc cat vreau nu tin cont atata timp cat seara ies la alergare o ora.
Deci alearga si tu in fiecare zi o ora acolo si nu vei lua greutate.
Crede-ma asta e si progamul meu si eu fac exercitii si fiare.
Sper ca te-am lamurit, o zi buna!

| Cosmin86 a răspuns (pentru MarianWLF):

Pai poate vrea sa ia in greutate, prin cresterea in masa musculara greutatea corpului CRESTE, FARA grasime. Si cand vrei muschi mananci mai mult, nu mai putin.

| Cosmin86 a răspuns (pentru sniper2998):

Incearca sa eviti sa pui presiune pe coloana, sa nu faci exercitiile : genuflexiuni cu haltera pe umeri sau impins de la ceafa pentru deltoizi, cu toate ca eu le-am facut si tot am crescut.

Uite un articol :
http://hunkbody.ro/qa-trasul-de-fiare-imi-afecteaza-cresterea-in-inaltime/

Citez : "Asa ca raspunsul e NU, antrenamentul cu greutati ("trasul de fiare"), nu iti afecteaza cresterea in inaltime. Nu exista studii stiintifice care sa arate acest lucru."

Sa stii ca inaltimea e determinata genetic, nu prea ai ce sa-i faci, NU te inalti de la baschet si NU ramai mic de la sala.

| MarianWLF a răspuns (pentru Cosmin86):

Corect bosswinking

| sniper2998 explică (pentru Cosmin86):

Mersi mult...

| Cosmin86 a răspuns (pentru sniper2998):

No problem