Nu, pentru masa musculara trebuie sa poti sa faci MAXIM 10-12.
Daca nu mergi la sala, umple un ghiozdan cu greutati si fa genuflexiuni.
Mananca proteine multe.
Muschii nu se observa imediat, poti sa spui ca ai pus cu adevarat masa dupa 4-5 luni.
1. Pentru masa musculara trebuie sa mananci multe proteine. In special carne de vita si oua de gaina.
2. 100 de genuflexiuni faci doar daca vrei sa participi la maraton, sau sa faci trasee montane, pentru ca faci rezistenta nu masa musculara.
3. Exista exercitii dedicate musculaturii pentru picioare, dar nu os a iti creasca nici intr-un an 4cm picioarele de la genuflexiuni.
4. Articulatiile nu vor rezista la 1000 de genuflexiuni zilnic. Te vor durea articulatiile si tendoanele de nu vei mai putea merge o perioada.
Am cam exagerat cu 1000 dar ma fortez la 500 dar intrebarea era daca o sa am ceva rezultate in 2 săptămâni?
In legatura cu prima fraza:
Fals, nu conteaza numarul de repetari ci tensiunea pe care o resimte muschiul. Poti face si 20 de repetari, daca le faci in graba si nu stimulezi corespunzator muschiul, le faci degeaba. In acelasi timp, daca faci o serie excentrica, unde stai o secunda pe pozitiv si 3 pe negativ s-ar putea considera ca faci echivalentul a 3 repetari normale.
La picioare este recomandat sa faci putin mai multe repetari, 12-15, poate chiar 20.
Iar la partea cu ghiozdanul chiar nu stiu cat de mult il va ajuta. Cate kg poate sa puna in el? Va stagna in scurt timp.
"Fals, nu conteaza numarul de repetari ci tensiunea pe care o resimte muschiul."
Hahaha, nu te mai contrazice aiurea.
Deci daca faci o repetare si muschiul resimte o tensiune foarte mare, inseamna ca e de ajuns?
LOGIC ca trebuie sa faci exercitiile corect.
Pentru masa musculara faci 12 repetari, pentru forta faci 3-4, pentru rezistenta faci de la 20+ in sus.
Cand zic 12 repetari, nu ma refer la faptul ca iei o sticla de juma de litru si le faci, eu spun sa tina o greutate cu care sa poata sa faca MAXIM atatea repetari.
"Iar la partea cu ghiozdanul chiar nu stiu cat de mult il va ajuta. Cate kg poate sa puna in el? Va stagna in scurt timp."
Sa stagneze in ce? Inaltime sau masa? Pai daca nu merge la sala ce vrei sa-i fac eu? Pentru statul acasa, ghiozdanul ar fi cea mai buna varianta, doar nu vrei sa ia berbecul in spate si sa se apuce sa faca genuflexiuni, nu?
Nu mai comenta daca nu e cazul.
"Am cam exagerat cu 1000 dar ma fortez la 500 dar intrebarea era daca o sa am ceva rezultate in 2 săptămâni?"
Omule, ai 50 de kile si tu tot dupa capul tau faci sport? Daca nu stii macar asculta ce-ti zic si nu mai fii incapatanat.
Poti sa faci timp de 100 de ani cate 2000 de genuflexiuni pe zi, muschi nu o sa pui in veci, mai mult o sa iti nenorocesti articulatiile si muschii.
500, la fel de exagerat. Tu vrei cu o floare sa faci primavara. Nu se poate. Ce faci tu e prostesc si iti distrugi articulatiile, tot aici o sa vii sa postezi si despre artroza peste cateva luni.
Toate se fac cu cap. Si masura. Nu stii, nu te bagi.
"Deci daca faci o repetare si muschiul resimte o tensiune foarte mare, inseamna ca e de ajuns? "
Nu am spus o singura repetare, desi si asa ar fi ok daca ai putea sa faci, dar e imposibil cu o singura repetare, in schimb si 6 repetari facute foarte lent pot fi foarte eficiente, chiar mai eficiente decat 12 facute normal, deoarece muschiul este mult mai puternic pe negativ.
"Sa stagneze in ce? Inaltime sau masa?"
Ce treaba are inaltimea? Ma refeream ca va stagna cand vine vorba de hipertrofie. Nu stiu daca ghiozdanul e cea mai buna varianta avand in vedere ca nu va fi extenuat dupa 10-20 de repetari, probabil ca nici nu va simti ca le face, mai ales ca a spus ca poate face 500 fara greutate. O recomandare mai buna ar fi sa faca genuflexiuni cu un singur picior, dar s-ar putea sa fie prea dificil pentru el. Nu prea ai ce face acasa pentru picioare.
Nu contează numărul. Contează efortul și forma corectă a exercițiului. 1000 de genuflexiuni pe zi e prea mult. N-o să vezi diferență peste două săptămâni.
Andrei16263829 întreabă: