În momentul în care nu mai faci aportul de calorii necesare organismului, ca să existe, el intră într-un mod de avarie, consumând mai puțină energie decât e normal. Asta duce la stări de oboseală puternice și scăderea imunității, pentru că organismul nu mai acordă energie acestor elemente, ci o păstrează ca să supraviețuiască.
Deoarece nu mai are de unde economisi, la un moment dat o să începi să slăbești (dar după un timp destul de îndelungat). Metoda de înfometare este periculoasă.
Ca să slăbești sănătos, trebuie să mănânci sănătos și regulat, și trebuie să mănânci în fiecare zi un număr minim de proteine, glucide și lipide, astfel încât organismul să nu intre în modul de avarie.
Probabil. Dar nu reziști mult. Ai nevoie in medie de 2000 de calorii pe zi (din mâncare nutritivă, nu înghețată și fast-food că nu se pune) daca mănânci un număr foarte redus de calorii pe zi in tip o să simți și nivelul tau de energie foarte scăzut => dureri de cap și slăbiciune
De ce nu se pune mancarea inghetata si fast food? Ele n-au calorii?
Un burger are cam 350 de calorii
O farfurie cu ceva cartofi la cuptor + un piept de pui și o salată pe lângă are tot cam 350 de calorii. Diferența e că burgerul ăla nu are nutrienți, iar masa cealaltă are nutrienți. Daca vrei sa faci și sport atunci nu o să funcționeze daca nu mănânci corespunzător. E strict legat de modul biologic prin care corpul iei face provizii de lipide și energie. Trebuie sa ii dau mâncare bună, nu zahăr și fast-food, calorii din surse bune ca sa îți ardă grăsimea din corp și să slăbești sănătos
E super intermitent fasting. Am avut rezultate din prima săptămână, dar e foarte important să îl transformi in stilul tau de viață pentru că imediat ce renunți se duce o mare parte din ce ai obținut. E sănătos pentru întregul organism, nu doar pentru slăbit
Nu neaparat, poti manca aproape orice, dar sa te asiguri ca mananci ceva ce ard grasimile, o salata, sau diferite cereale
De-asta iti faci un jurnal de alimentatie si faci diferite experimente, ca sa observi corpul tau. Dureaza ceva, cam 1 an, dar apoi iti inveti super bine corpul.
Nu are importanta de cate ori consumi si cantitatea consumata=calori, in lipsa carbo te vei simti obosita, nervoasa, stresata
Program de alimentatie? M-am trezit la 2pm dupa masa(joi) Pana Acum 5AM Vineri am mancat 3 croissante 2 cafele si 1 energizant 250ml. Acum mananc 200 de grame de carne. 2 oua si ceva orez cu rosii + 0, 5l de bere. Dupa care somn )
Pentru mine fiecare masa este un experiment., mananc zilnic la ore diferite dar cam acelasi cantitate
Nea., cand eram in sesiune/facultate bagam 3 energizate si 6 cafele La propriu inainte de examen invatam non-stop Fara somn. A 2-a zi cand ma prezentam eram Mort
Acu lucru., dar zilnic bag 3 cafele (intr-adevar 1-2 din ele latte/mild )
AnaMaarriiaa întreabă: