| jugebigule a întrebat:

De ce credeti ca baschetul e asa underrated in Romania?

13 răspunsuri:
| Simonasimona1992 a răspuns:

Pentru ca nu sunt nici prea multe cluburi sportive de baschet. Vorbesc de cele private. Cele de stat... eu nu am auzit sa existe asa ceva.
Apoi, un al doilea motiv, in majoritatea scolilor se preda fotbal si handbal. Alte sporturi sunt neglijate.
Si al 3-lea motiv : romanii cer doar circ: fotbal. Si nu intelegeti gresit. Fotbalul e un sport frumos, dar societatea si media il face sa fie circ.

| AC4S4 a răspuns:

Nu e așa în toată Europa?

| Drimmero a răspuns (pentru Simonasimona1992):

Ai spus un adevar, fotbalul din Romania e un circ si o mizerie,, dar fotbalul la nivel european si la nivel mondial chiar e sportul rege.

Nu poti compara baschetul cu fotbalul, nu prea vezi pasionati de baschet, majoritatea care se duc la meciurile de baschet in alte tari sunt suporteri ai echipelor de fotbal care sustin si echipele de baschet care se identifica cu numele echipelor respective.

| Raniaa a răspuns:

Prostia este în floare.
România, încă este țara sfintelor semințe și a circului ieftin numit fotbal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Drimmero):

Nu-s pasionați de baschet? ''majoritatea care se duc la meciurile de baschet in alte tari sunt suporteri ai echipelor de fotbal care sustin si echipele de baschet care se identifica cu numele echipelor respective''.
Ia compara NBA cu MLS. big grin

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai multi vezi prin tribune atunci cand joaca Partizan, PAOK sau alte minunatii din Europa, si atmosfera mai frumoasa, si daca te uiti pe statistica vei vedea ca majoritatea vin din lumea fotbalului ( aici ma refer la galerii).

O fii iubit pe la americani, dar in Europa e 0 barat pe langa fotbal/

| Drimmero a răspuns (pentru Raniaa):

De aceea ar trebui interzis fotbalul in Romania, din cauza celor care il strica, a fost ceva candva... anii 80' ne saluta.

| Raniaa a răspuns (pentru Drimmero):

11 indivizi care fugăresc o mingie... mult prea profund pentru mine d'oh

| Drimmero a răspuns (pentru Raniaa):

In aparenta, dar in esenta fotbalul 'simplu' e cel mai greu sport!

| AnastasiaK a răspuns (pentru Drimmero):

Nu zic ca e nici greu, nici usor. Sunt convinsa ca, la fel ca orice alt sport, necesita efort si dedicare, dar mai mult nu-mi permit sa ma pronunt ca nu l-am practicat vreodata. Totusi, sunt curioasa, ce argumente ai pentru afirmatia ca e "cel mai greu sport"?

| Drimmero a răspuns (pentru AnastasiaK):

Degeaba necesita efort si dedicare, daca cel care pune piciorul pe minge nu are pic de talent.

Revenind, e o vorba care este mai mult decat adevarata ' fotbalul este simplu, dar un fotbal simplu este cel mai complicat'. Este un sport de echipa, care angreneaza in multe competitii acea echipa, o solicita la maximum, in spatele fotbalului sta o intreaga filosofie, acea filosofie se regaseste in tactica prin care iti ataci advesarul prin 'aparare', cine cunoaste, stie la ce ma refer.
Vezi tu, oricine poate sa se inscrie la orice sport si sa-l practice, insa fotbalul nu e pentru oricine, poti sa muncesti cat poti de mult,, daca nu ai pic de talent nu vei face fata.
Fata de sporturile care implica doar un singur participant, e 'cel mai greu', e dificil sa urnezi o intreaga echipa pentru a juca ca un intreg. Sper sa intelegi

| AnastasiaK a răspuns (pentru Drimmero):

Iti inteleg punctul de vedere (bine, nu sunt de acord la partea cu talentul, dar ar trebui sa deviez mult prea mult de la subiect ca sa explic cum gandesc legat de asta), insa ceea ce ai spus tu ar putea fi argumente pentru orice sport de echipa, iar fotbalul, dupa cum bine stii, nu e singurul.

| Drimmero a răspuns (pentru AnastasiaK):

Nu, nu e singurul, dar e unicul care mai reuseste (inca) sa se mentina la un nivel inalt.
Fiecare cu punctul sau de vedere, ti-l respect, e bine ca parerile sa fie impartite.

Eu am zis doar cum il vad eu, fiind impatimitor de atatia ani de zile al acestui sport.