| SkandallKamataru a întrebat:

De ce in 2023 inca mai exista persoane care cred ca suplimentele, creatina si in special pudra proteica nu e buna pentru sanatate, ca te umfla si tot asa laughing Exista atatea studii si clipuri despre acest subiect la un click distanta.

46 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Oamenii nu fac distincție între diversele tipuri de suplimente. Cei care nu știu cred că toate suplimentele sunt de fapt steroizi, și acești steroizi au un efect per total negativ asupra sănătății.

Cei care știu oarecum pot face diferența între un supliment precum proteină, creatină, b uri, steroizi anabolici, și tot așa.

Cei care știu foarte bine este că există un soi de trișare în industria proteinelor. Unii producători de proteine mai adaugă în mixul lor magic și steroizi anabolici. Mișto, nu?

| darrio2007 a răspuns:

Pentru ca nu sunt bune.

| VoidEternal a răspuns:

In 2023 lumea mai crede și că pământul e plat și că religia e o treabă importantă. Și pe internet găsești informații contradictorii pentru orice afirmație îți poate trece prin cap. Grăsimea e buna, grăsimea nu-i buna, creatina nu-i buna, creatina e buna, etc.

| Sawarekh a răspuns:

Nu e chiar asa man.

Sunt atatea companii, unele vand suplimente mai calitative, altele mai putin calitative.
Conteaza de unde le cumperi. Si da, iti pot face si rau, atata timp cat nu esti documentat si iei mai mult de doza recomandata de catre nutritionisti.

Mai este o problema, ca daca tu depinzi numai de suplimente, si te opresti din a le mai consuma, nu o sa mai ai acelasi randament, iti poate creea un fel de dependenta.

Eu cred ca suplimentele te ajuta doar sa completezi din proteina, creatina, etc pe care nu o poti lua din alimente.

| Furnicuta000 a răspuns:

Ce fel de suplimente? Ca daca iei de ex prea multa vitamina A poti sa o patesti rau.
E vorba de cantitate

| SkandallKamataru explică (pentru Furnicuta000):

"creatina si in special pudra proteica" citeste mai bine intrebarea.

| SkandallKamataru explică (pentru darrio2007):

Pai de ce laughing lumineaza-ne si pe noi daca suntem mai prosti. Ar trebui sa ai si un argument banuiesc.

| SkandallKamataru explică (pentru VoidEternal):

Cand o persoana e dobitoaca logic ca nu stie ce sa creada laughing

| SkandallKamataru explică (pentru Sawarekh):

"Eu cred ca suplimentele te ajuta doar sa completezi din proteina, creatina, etc pe care nu o poti lua din alimente."
Pai pentru astea sunt create, nu cred ca e nimeni atat de retardat incat sa bage 3 cupe de proteina in loc de un piept de pui, de-aia se numesc suplimente si scrie clar pe ele ca nu ar trebui sa inlocuiasca o alimentatie sanatoasa.

| SkandallKamataru explică (pentru carevaescu):

"Unii producători de proteine mai adaugă în mixul lor magic și steroizi anabolici"
Care-s aia? Un link ceva? Sa stii ca steroizii aia sunt destul de scumpi si in nici un caz nu o sa gasesti tu 2kg de proteina la 200 de lei daca au steroizi in ea.

| J0B0MAT a răspuns:

Pentru că lumea a citit ce conțin, e-uri și alte substanțe toxice, pe lângă cele bune.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Pai cred ca ti-ai raspuns singur la intrebare. Ai zis "Pai pentru astea sunt create, nu cred ca e nimeni atat de retardat incat sa bage 3 cupe de proteina in loc de un piept de pui, de-aia se numesc suplimente si scrie clar pe ele ca nu ar trebui sa inlocuiasca o alimentatie sanatoasa".
La fel si aia care inlocuiesc mesele cu tigarile sau apa cu alcoolul. Si din cauza celor care au facut excese s-a dus vorba ca sunt nocive

| darrio2007 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Acele „suplimente" le poti lua si din alimentatie.

| Standt a răspuns:

Clipuri care fac publicitate sa se vanda. Crezi ca au grija de sanatate ta? Nu. Ei vor doar bani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi se pare ca ai o treaba prompita in minte cu cei care vorbesc negativ despre asta. Generalizezi. Nu inseamna ca ce e bine pentru tine, e si pentru altii. Repet, cum am facut-o in alt comentariu: personal, dupa 2 ani mi-a daunat sanatatii, dar asta nu inseamna ca generalizez si ca spun in gura mare ca creatina e rea.

Oamenii sunt diferiti mai ales cand vine vorba de genetica.

| SkandallKamataru explică (pentru J0B0MAT):

Care sunt alea? Asta e problema, toți spuneți diverse chestii ca sunt rele si conțin nu știu ce, dar nici unul nu veniți cu o dovada, un articol, sau un link ceva.

| SkandallKamataru explică (pentru Standt):

Care clipuri? Pe tv nu apare nimic.
Si de ce anume nu sunt bune proteinele mai exact?

| J0B0MAT a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Citește pe ele, pe ambalaj.Nu am acum ambalajul în față pentru că nu consum, în primul rând din cauza asta.Mergi într-un magazin și vezi.
Cele mai bune alimente sunt cele naturale, neprocesate( legume, fructe, nuci, carne, lactate) și care au cât mai puține substanțe adăugate. Suplimentele nu țin locul alimentelor în niciun caz, ele sunt acum la modă pentru cei care vor mușchi mai rapid și nesănătos și care pun botul la marketingul ăsta excesiv.
Pe lângă asta, cum ți s-a spus, prea mult deja devine toxic.Și vitamine dacă iei prea multe, fără să ai nevoie, îți fac mult mai rău organismului.Nu mai vorbesc de pudra proteică mai ales câte bazaconii are.

| SkandallKamataru explică (pentru darrio2007):

Eu care nu am apetit dar fac sala de mult timp si am nevoie sa mananc 160-180g proteina pe zi, cum as putea sa fac asta fara sa ma chinui sa mananc 500g de piept de pui sau peste? E simplu, mananc 350-400g si bag o cupa whey de 30-40 grame si am scapat de o masă.

"Citește pe ele, pe ambalaj* am citit ambalajul de zeci de ori, lamureste-ma si pe mine ce e toxic? Nu ai nevoie de ambalaj, cauti pe net whey gold de exemplu si dai la detalii si iti apare tot.

"Suplimentele nu țin locul alimentelor în niciun caz" asta clar, tocmai de-aia se numește supliment, si nu mancare în sine, sa suplimentezi cu macronutrientii de care ai nevoie si ți-e greu sa ii iei din alimentație.

"ele sunt acum la modă pentru cei care vor mușchi mai rapid și nesănătos" cum anume sa pui muschi mai rapid, si de ce nesănătos? Cred ca confunzi proteinele cu steroizii.
Din 10 raspunsuri sau cate are intrebarea asta, unul singur nu mi-a dat un argument sau un articol in care sa spuna ca proteinele pudra sunt nocive laughing convingeti-, ma unul cu un studiu ceva nu cu pareri personale scoase din c** si imi schimb parerea.

"Pe lângă asta, cum ți s-a spus, prea mult deja devine toxic." Asta stie toata lumea, dar analogiile pe care mi le dați sunt ceva de genul:
"Daca bei 5L de vin e toxic, drept urmare vinul nu e sanatos că poți sa mori de la el"
Nu a zis nimeni ca consumata in exces proteina pudra sau orice altceva, chiar si apa, nu poate deveni periculoasă.
Nu vorbim de excese aici, ca e la mintea prostului, vorbim de consumul a 1-2 cupe, nu 20.

| J0B0MAT a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Deci tu ai citit și coloranți, îndulcitori, arome și alte bazaconii ți se par sănătoase.
De resul nici nu mai are rost să îți mai zic. Trebuie să înveți ce înseamnă sănătatos și nesănătos, dar de la cineva specializat, căci nu știu dacă te-ar putea convinge altcineva, în afară de cei de la marketing care o fac în sens negativ.

Răspuns utilizator avertizat
| KovacsB a răspuns:

Trebuie sa intelegi ca studiile acelea costa bani multi si nu se apuca nimeni sa le faca fara sa fie platit.
Iar rezultatele sunt cu dedicatie.
Urmareste traseul banilor daca te intereseaza adevarul.

| Giynastoica a răspuns:

Nu au acces la informații

| SkandallKamataru explică (pentru DracuIa):

Bai frate mi-ați răspuns 15 persoane, dar nu mi-a dat nimeni macar 1 link sau articol, ai de gand să-ți bazezi afirmațiile pe ceva real sau le scoti din c*r si tu la fel ca restul?

Indulcitori: Sucraloza
Coloranți: Curcuma
laughing
"De resul nici nu mai are rost să îți mai zic" PAI spune-mi, că de-aia am pus întrebarea, ma gandesc ca din moment ce faci aceste afirmații ai si un motiv bun și aș vrea să știu si eu, din 15 persoane care ați raspuns, ati spus ca pudra proteica nu e buna pentru ca nu e buna straight face asta nu e un argument care sa ma convinga.

| SkandallKamataru explică (pentru anonim_4396):

Pai am ceva cu ei pentru ca nu imi raspunde nimeni la intrebare, doar raspunsuri fara rost "Nu e buna pentru ca nu e buna", nici un articol, nici un studiu, nimic, tie ti se pare normal? Am impresia ca sunt inconjurat de NPC-uri, nu-mi vine sa cred gradul de stupiditate al oamenilor, nu i-am intrebat un lucru subiect (de ce nu le plac masinile albastre), i-am întrebat ceva obiectiv, la care răspunzi cu niște dovezi: "Nu e buna pentru ca conține X si Y, iar astea în cantități de Z devin toxice, creste riscul de a dezvolta nu stiu ce cu 500% CHIAR SI in persoanele sanatoase, si tot asa, ai aici articolele care sunt REALE, am verificat informatia"

Dar pana acum nu mi-a venit nimeni cu nici o dovada in ciuda ca si marii titani (Greg Doucette) spune ca creatina si proteina sunt safe.

| darrio2007 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

E problema ta.
Iti lipseste placerea gustului de a manca un gratar făcut asa cum trebuie.
Vrei doar prafuri sintetice.

Răspuns utilizator avertizat
| Ilovedinero a răspuns:

Pentru ca unora orice este nou este " rau". Cred ca suplimentele alimentare sunt steroizi si crede-ma ca majoritatea care cred asta sunt ori cei care nu practoca sport si stau in varful patului, ori cei care inca isi pun eșarfa cu urina cand ii doare gatul.Lumea se schimba si unii nu se adapteaza