Frate, nu vreau sa ma bag prin certuri si etc dar iti recomand sa nu iti mai bati capul cu toti de pe aici ca vorbesc foarte serios ca nu ai cu cine.Toti care ti-au scris pe aici au varsta foarte inaintata si oricat ai incerca sa le schimbi mentalitatea " nu sunt bune, ca nu sunt bune" o sa primesti.Sunt genul acela care se uita la stiri si chiar cred.Majoritatea tin dietele alea de infometare cu iaurt si " sa nu mananci dupa ora 6" ca sa slabesti. Daca asa au crescut o viata crede-ma ca nu ai cum sa le deschizi ochii ca unii si au lipit cu rahat.Si eu am incercat de milioame de ori sa spun si mereu se trezeste cate unul ca " nu sunt bune, din cauza ca nu sunt bune"
Frate, nu vreau sa ma bag prin certuri si etc dar iti recomand sa nu iti mai bati capul cu toti de pe aici ca vorbesc foarte serios ca nu ai cu cine.Toti care ti-au scris pe aici au varsta foarte inaintata si oricat ai incerca sa le schimbi mentalitatea " nu sunt bune, ca nu sunt bune" o sa primesti.Sunt genul acela care se uita la stiri si chiar cred.Majoritatea tin dietele alea de infometare cu iaurt si " sa nu mananci dupa ora 6" ca sa slabesti. Daca asa au crescut o viata crede-ma ca nu ai cum sa le deschizi ochii.Si eu am incercat de milioame de ori sa spun si mereu se trezeste cate unul ca " nu sunt bune, din cauza ca nu sunt bune"
Frate, nu vreau sa ma bag in certuri sau ceva cu moșnegii ca nu mai am chef insa, iti spun doar sa ii lasi in pace ca nu ai cu cine.Astia care comenteaza probabil cred " nu manca dupa ora 6 ca sa slabesti" " dieta minune cu iaurt, 5 kg in 2 zile" " ca sa ai 6pac trebuie sa faci abdomene".Nu ai ce vorbi cu cei care inca cred asta.Si eu am incercat sa le arat frumos ce se intampla cu corpul uman, ce trebuie sa faci si etc dar nu ai cu cine.Iti pierzi timpul cu ei si cam atat, lasa-i sa ii roada foamea sau sa isi manance sarmalele si dupa sa stea 3 zile flamanzi
@Dracula
E-uri conține cam tot, si cozonacul pe care il mănânci tu de sarbatori, si cappy pulpy, si prajiturile, si jeleurile, si sucurile, etc... Dar n-ai cum să-mi spui tu mie ca pudra proteica e toxica doar pentru ca conține coloranți, ca asa si cappucino la doza/sticla conține coloranți
Nu e vorba ca sunt eu vreun rasarit, e vorba ca voi nu sunteți deloc.
Pai logic ca tot de oameni sunt scrise si articolele si studiile, vrei sa fie studii facute de roboți sau cum ca nu inteleg
Vorbește tu si poate ai sa te convingi tu, nu eu, daca tot o dam in chatgpt, intreaba-l de proteine, intreaba-l de creatina.
Chiar nu ai cu cine, dobitocu ala de Dracula imi raspunde si imi da block?♂️
Aya e acum, cine stie ce obezi si orătănii se ascund in spatele comentariilor.
Problema e ca sunt niște npc-uri, doar repeta lucruri false si fac propaganda, iar acum că i-am contrazis si nu mai au argumente, nu-mi mai răspund la întrebări, dar in continuare daca apare o întrebare noua despre proteine astia o sa raspunda iar. ma uimește doar gradul de deluzie pe care il au oamenii in general.
Pentru ca studiile alea sunt finantate de cei care vor sa iti vanda produsul si pentru ca majoritatea oamenilor nu sunt atat de inteligenti incat sa foloseasca suplimente cu cap. Suntem tara care da antitermice la bebelus cand are 37, 8 temperatura si fugim cu el la urgente si luam antibiotice dupa ureche, hai sa nu ne prefacem ca suntem responsabili si toti care baga creatina stiu ce fac.
In plus, barbatii ca sa se dezvolte muschi armonios trebuie sa munceasca fizic. Compara un om muncit cu unul care face sala. Al doilea arata mereu ca un papusoi artificial.
Lasă frate ca berea," ciocolata" cu lapte, fast food-urile si salamurile alea procesate nu au e-uri, nust supper sanatoase iar proteina, creatina, magneziul, calciul si fibrele din cauza ca sunt sub forma de pudra sau pastile sunt complet nesanatoase, unii batrani se uita asa ciudat de zici ca le tragem pe nas.Nu e probkema ca sunt obezi si nu mai stiu cum, problema este ca fix aia comenteaza prost de ce facem noi.Nestiind ca noi chiar daca luam suplimente tragem la sala pana ne tremura tot corpul si cred ca daca iei suplimentele te pui in pat cu punga de cipsuri si muschii cresc cand te uiti la ei
Ciar tu zici
Exista atatea studii si clipuri despre acest subiect la un click distanta.
Pai au impresia ca bagi "prafuri" si pac cresc muschii cum te uiti la ei
Cand ii aud ca "te umflii si daca nu mai iei te desumflii" imi vine si sa rad si sa plang Astia confunda pudra proteica cu syntholu, cu steroizii, cu cine stie ce formula chimica artificiala cand ea e de fapt ce ramane din uscarea zerului.
Da stai sa vezi cum e cand dai bani pe ele, pe abonament, pe haine de sala, tragi ca nebun de 5 ori pe saptamana, ai grija la alimentatie si iti spune un prost " aia sunt steroizi" " si asa nu faci nimic, iei doar suplimente si atat" " ai noroc cu geneticul" " proteina o iei din alimentatie" " aia nu sunt muschi adevarati"
" barbatii ca sa se dezvolte muschi armonios trebuie sa munceasca fizic." Si ridicatul de greutati tot o munca e.
N-am vazut in viata mea un muncitor cu muschi mari, clar au forta mult mai mare fata de un om de rand ca pana la urma ridica zilnic si cara chestii grele, dar in nici un caz forta unuia care face sala de cativa ani Ce vorbesti tu aici sunt doar iluzii facute de tine in capul tau, scoase asa dupa ureche, fara studii, fara dovezi, doar pareri personale care nu au nici o relevanta, toti va dati cu parerea si scoateti niste idei asa idioate si diferite unele de altele, fara sa va fi documentat deloc smr de nu ma iau toti dracii
"Al doilea arata mereu ca un papusoi artificial." si asta vine de la un om care nu face sala... normal, ca daca faceai nu mai scriai prostiile astea.
"Iti lipseste placerea gustului de a manca un gratar făcut asa cum trebuie." Tu ai putea sa mananci acelasi gratar excelent de bun in fiecare zi? Ca eu nu si nu mai are farmec.
Iar Pudra proteica NU este sintetica, este rezultatul provenit din filtrarea si uscarea zerului folosit la producerea branzei
Aceste procese au rolul de a îndepărta majoritatea carbohidraților și grăsimilor, concentrând astfel proteinele într-o formă pulverulentă.
"sintetic" ar însemna că produsul este creat prin intermediul unor procese chimice și nu este direct obținut din surse naturale.
Vad ca Americanii si celelalte natii in general sunt mai dezghetati cu privire la subiectul asta de sala, aia mai stiu ce e ala un bulk, un cut, dar Romanii majoritatea sunt prosti tare sincer. Intreaba careva cum sa faca bicepsu mare, si saracu primeste raspunsuri cu : Trebuie sa faci flotari, sa alergi si sa mananci multe fructe si legume
Dar sa vezi cand ma intreaba cate unu cum poate sa slabeasca 5kg intr-o zi.Sau " daca mananc iaurt 3 zile scap de burta?". " nu mananc dupa ora 6". " scap de burta cu abdomene". " infometeaza-te si o sa ai brate mai subtiri" " mergi ma alergat ca sa ai spate, biceps, triceps etc" deci iti vine sa te omori cand ii auzi
"N-am vazut in viata mea un muncitor cu muschi mari."
Unde sa vedeti asa ceva cand majoritatea care mergeti la sala sunteti fie copii, fie aveti joburi de femei? Eu am vazut, dar am zis destul de clar armonios, "muschi mari" nu intra in categoria asta. Armonios inseamna muschi definiti si decenti, cu care inca arati a om si care sunt si utili la ceva, nu care se ofilesc in afara salii.
Eu fac mult sport, dar nu sala. Am facut sala 6 ani si din pacate mai aduc cate unu ca tine la munca si-mi lesina pe acolo dupa ce imi cara doi saci. Muschii crescuti la sala sunt pistol cu apa, nu ai ce face cu ei in afara salii. Va antrenati specific pentru greutatile din sala de sport. Nu va ofera un boost in niciun alt sport si in nicio alta activitate din afara ei. E o risipa de energie focusata strict pe estetica (pentru ca again, voi sunteti femei), o persoana care face sport pentru sanatate e concentrata pe proces, estetica e doar un bonus si nu tine de cat e de "mare", nu o sa vezi un atlet profesonist (care sa stie sa faca si altceva in afara sa ridice 3 surcele) cu "muschi mari", sunt inutili si ingreuneaza orice sport.
Ca natural pana faci tu muschii aia mari ai de tras ani de zile.
Muschii făcuți la sală clar sunt adaptați sa ridice greutățile din sala, dar n-ai cum să-mi spui tu mie ca un om de rand e mai bun la carat greutățile ca unul care ridică greutăți zilnic, indiferent ca sunt din sala sau nu.
Ca ridici o galeata de 30kg sau o gantera, tot aceiasi greutate e, poate le lipsește anduranța, dar per total tot cei cu sala ar trebui sa se descurce mai usor.
Pai compara un salist care ridica 350kg de jos, cu un muncitor de santier
Si apropo aia cu mușchi armoniosi, si astia cu sala ii au in momentul in care scad procentul de grăsime corporală.
Cand ajung pe la un 10-12% o sa vezi si striații, si forma, si tot ce vrei.
Plus ca nu vad vreo problema in a te antrena pentru estetic, strică sa ai si tu ca barbat niste umeri, brațe, un piept, un abdomen?
Nu știu de ce avem discuția asta ca e de noaptea minții.