| SkandallKamataru a întrebat:

De ce sala nu e bună? Cei care susțineți asta ca tot am primit raspunsuri, ati pasit macar odata in viața voastră în sală? De ce-mi răspund toți ciumpalacii la întrebările legate de sport când ei sunt sedentari si nu au practicat nimic in viata lor laughing laughing

Răspuns Câştigător
| Paul754880338 a răspuns:

Avem nevoie de mișcare pentru ca avem în grija un trup ce a fost creat sa slujească un "vanator", iar cum aceasta îndeletnicire a dispărut trebuie doar sa ținem active toate funcțiile acestuia. Una din marile probleme apărută în lipsa mișcării este după cum vezi Frustrarea. De aici și ideea din zicala "vulpea zice despre strugurii la care nu ajunge, ca sunt amari ".

29 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sala este buna si chiar recomandata ADULTILOR, trecuti de 20 de ani, care si-au incheiat cresterea in inaltime, nefiind recomandata copiilor in crestere, fiindca inhiba hormonii de crestere.
Un copil/ adolescent poate face un sport care sa-i stimuleze cresterea si dezvoltarea fizica, precum: handbal, volei, bachet, inot, atletism.

| SkandallKamataru explică (pentru Violleta2022):

Mie de ce nu mi-a inhibat cresterea? De la 1.50 am ajuns la 1.90 si tragand constant de fiare.
Informația asta e falsa imi pare rau sa te anunț.

| Violleta2022 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Pai, tu esti o exceptie, de la regula.

| Violleta2022 a răspuns:

Cati ani ai?

| CatenaccioStyle a răspuns:

Tu ai practicat vreun sport in viata ta? Sport de performanta nu sala. Asta ca sa vezi de ce sala e mic copil pe langa ce antrenamente faci in cadrul unui sport, atat iti zic ca si acolo ai o sesiune de antrenament de forta iar asta e partea cea mai neimportanta de acolo, alte tipuri de antrenament iti scot ficatul afara.

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

Tu esti ala care n-a intrat in sala in viata lui, taci odata cu sportul tau ca nu stii pe ce planeta traiesti.

Nu sunt o excepție de la regula, doctori, oameni care studiaza sportul, corpul uman, sportivi, oameni acreditati STRICT pe domeniul asta, oameni documentați si cititi spun că e safe si ca atat timp cat executi corect mișcările si nu te accidentezi nu ai de suferit.
Sa modifici structura unui os trebuie sa il tii in tensiune non stop 24/24h, o ora in sala in care doar 20 minute ridici si restul e pauza sintre seturi, e o nimic toata.
Puteti verifica singura pe internet studiile, asta cu stagnatul e doar un mit si s-a demonstrat ca nu e asa.

| LordCristobal a răspuns:

Nu sunt impotriva salii dar trebuie sa stii cateva lucruri.
E bine sa ridici greutati si sa faci antrenamente de forta dar daca nu faci si alt sport mai dinamic si care sa te puna in miscare pe langa sala(alergat, inotat, baschet, fotbal etc)nu prea e sanatos pentru corpul tau.

Nu stiu cati ani ai, dar pari a fi un adolescent obsedat de sala, neavand viata sociala, neavand o persoana draga si importanta in viata lui, decat mersul zilnic la sala, unde tragi zilnic de fiare, ca sa impresionezi alti babati, ca femeile-s impresionate de ce ai in cap, nu sub camasa, exceptie facand cazul cand esti gay si ai toate motivele sa-ti arati muschii altor barbati.

Ia de aici si vezi parere unui medic:
https://www.facebook.com/reel/1248955382712908

| Sekim a răspuns (pentru Violleta2022):

Fals. Exista n studii care atesta faptul ca antrenamentul cu greutati nu numai ca creste productia de hormoni de crestere, ci creste si productia de testosteron considerabil. De ce? Pentru ca "fortezi" organismul si organismul tau se adapteaza la noile conditii. Pentru a creste are nevoie de hormoni de crestere, asa ca ii va produce in cantitati mai mari, e logic. O curiozitate a mea este daca cunosti macar numele hormonilor de crestere, de cine sunt secretati si ce rol au fiecare, deoarece faci afirmatii si vorbesti de parca stapanesti acest subiect la perfectie. Nici macar nu trebuie sa citesti literatura de specialitate ca sa iti dai seama ca e o prostie ce afirmi. Cum ar putea ceva care stimuleaza organismul sa inhibe productia de hormoni de crestere cand scopul antrenamentului in sine este chiar cresterea? Bafta.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Sekim):

Dupa cum vad, esti un alt adolescent probabil obsedat de sala, fara sa ai cunsotinte avansate ca sa intelegi ceea ce medicii si studiile medicale afirma.

| Sekim a răspuns (pentru Violleta2022):

Doamna Violeta, ai grija cum abuzezi de butonul de evaluare. Doctorul asta pe care l ai pus tu acolo ca sursa vorbeste despre crestere in inaltime, si creeaza controverse. Poate sala sa inhibe cresterea organismului in inaltime? DA. Sala opreste cresterea in inaltime prin inhibarea hormonilor de crestere? NU. Copiii care merg la sala si nu mai cresc in inaltime, nu mai cresc in inaltime pentru ca au facut exercitii cu greutati foarte mari executate gresit, exercitii care au deformat coloana vertebrala, iar organismul nu a mai putut sa se dezvolte corespunzator. Ca sa te educ putin, ca ai o varsta inaintata si degeaba, hormonii de crestere sunt : STH ( somatotrop ) care este secretat de hipofiza; tiroxina si triiodotironina care sunt secretati de tiroida. Nu sunt un adolescent, dar din cate se pare tu nu stii ce vorbesti, iar eu stiu.

Nu imi pierd eu timpul sa iti traduc, dar uite aici o sursa de incredere, nu medicii de pe Facebook. PS > ai sub articol alte articole similare, arunca un ochi si acolo.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8614759/

Sa stii ca nu fiecare doctor care isi da cu parerea are dreptate, pentru ca multi se contrazic intre ei, si pentru pur si simplul fapt ca esti doctor, nu inseamna ca stii totul.
Faptul ca e doctor stomatolog, dermatolog si mai stiu eu ce nu o face avizata in a vorbi despre nutritie si sport, pentru ca ALTI doctori care studiaza asta spun ca este un mit, vrei si link?
Ce spune fata aia acolo contrazice ceea ce a invatat ea in scoala.

DOAMNA VIOLETA VERIFICATI SURSELE, cautati in mai multe locuri si documentati-va, nu mai luati o singura opinie de buna, cautati daca chiar e mit sau nu.

Aceia nu este o fata oare, ci MEDIC!

| SkandallKamataru explică (pentru Sekim):

E super frustrant cand persoanele sedentare care nu au pasit niciodata in sala isi dau cu parerea despre sala si sport si nutritie si antrenamente in special, si se cearta cu tine care poate ca faci asta de ani, ai citit studii, esti documentat cu privire la subiect, iar ei vorbesc din auzite ca le-a zis nu stiu cine acum 5 ani si ei au luat de bun.
Super frustrant si enervant e, mai ales ca nu se documenteaza singuri si nu fac deloc research pe ceea ce afirma, vin doar cu teorii scoase din c*r si comentarii cretine.

Stiu un medic care spune ca nu are rost sa tii dieta si sa faci sport ca oricum o sa te ingrasi la loc.
Asta inseamna ca are dreptate? NU.

De ce este frustrant pentru tine ca un sedentar nu se duce la sala?
De ce te doare pe tine ce fac altii?

Romanul are un obicei foarte prost, sa-ti bage nasul si sa comenteze pe altii, fara sa-si vada de propria lui viata, cu destule lipsuri si neajunsuri sau probleme personale.
Du-te baiete la psiholog, vad ca ai frustarri persoanle aici, ori ia-ti un job ca ai prea mult timp liber si te intereseaza viata altora, nu propria ta viata.
Fa-ti o prietena, iesiti la plimbare, citeste o carte, ca viata trece pe langa tine si la anii astia pierzi tot ce-i mai frumos in viata si alsa naibii ce fac altii si de ce nu afc ce vrei tu, ca NU este problema ta!

| relian a răspuns:

Ba agarici, iar ai aparut cu intrebari timpite laughing Ai trecut de la cum arata uni barbati, la unia care ar spune ca sala nu ar fi buna.
Sala e buna cand afara e prea frig sau prea cald, dar nu sa faci ce faci tu sau altii ca tine, sa va deformati, sa arata-i ca niste animale laughing
Singurul sport pe care este omul natural facut sa il practice, ca specie, este alergarea, in rest orice miscare afecteaza organismul, asta pentru cultura ta generala, daca ai asa ceva si daca dindute cu capu de toti peretii, asa cum spuneai ca incepi sa faci, mai ai ceva in capu ala idiot laughing

Sa te contorsionezi, sa faci gimnastica, yoga, greutati, este daunator organismului, asta e clar. Poate nu vezi tu acu, dar cand o sa mai cresti, cand o sa imbatrinesti, o sa vezi ca o vei lua la vale mai devreme decat ai fi luat-o de nu bagai greutati.

Si tu pe canalul ala The Weather Channel, o sa vezi, la sport, la alergare, da zilnic conditiile de afara, spune daca e bine, daca nu e bine sa mergi afara sa alergi.O sa vezi ca spun, cand este frig, ca nu-i indicat, la fel cand este cald, pentru ca organismul face eforturi mari sa se mentina la capacitate normala.

La fel sa faci gimnastica, e tot rau, omu nu e maimuta, cum am spus sa ridici greutati e tot rau, nu-i bun pentru organism

Toate astea nu fac decat sa uzeze mai rau organismul.Este daca vrei ca si la o masina, fabrica spune clar, masina asta trebuie sa care X oameni, sau Y greutate, daca tu pui mai mult pe ea, dupa ceva vreme cade transmisia, cade motoru, se uzeaza piesele mai repede si mai mult.

Tu esti vorba lu tanti violeta sugar acu, esti copil ti se pare ca asa e bine, ca sportul e sanatate curata laughing miscarea este, dar nu orice sport, alergarea este sanatate curata, dar nu ridicarea de greutati.Omul ca specie nu este facut sa ridice greutati, sa stii si tu.

Intreaba pe cei batrini care au facut sport de performanta altele decat alergare si vezi in ce stadiu sunt., iti povestesc ei cum sta treaba cu sportul asta.
Nu o mai fa pe grozavu pe aici, cand esti vai capu tau, adica cu capu gol laughing

"De ce este frustrant pentru tine ca un sedentar nu se duce la sala?
De ce te doare pe tine ce fac altii?" Sunt frustrat pentru ca un sedentar care nu a citit in viata lui un studiu si nu intelege cum functioneaza sportul si nutritia, se apuca si imi explica de ce nu e bine ca merg la sala si de ce nu e bine ca mananc nu stiu ce cand el nu are habar pe ce lume traieste.
Am si prietena, am si job, am si bani si tot ce doresti.

Nu pentru mine este frustrat ci pentru tine!
Tot ce ai scris aici nu vad decat ura si frustarre ca oamneii nu merg la sala, asa cum faci tu... samd.

Ia o pauza baiete de la frustrare asta, ca nu-i sanatoasa si nici normala!
Fa ceva cu viata ta si mai lasa oamnii in pace, sa decida ei singrui ce vor sa faca cu viata lor, ca NU este treaba ta!

Hai, du-te si te culca ca-i trecut de 2. 30am noaptea.
Odihna placuta si... CRACIUN FERICIT!

| SkandallKamataru explică (pentru relian):

"Omul ca specie nu este facut sa ridice greutati, sa stii si tu." Din moment ce ai capacitatea de a pune muschi pe tine esti facut sa ridici si greutati.
Iar vii cu pareri scoase din c*r, esti exemplul pe care i l-am dat violetei.
Un sedentar cu 0 cultura si 0 cunostinte despre nutritie si sport, care nu a pus mana in viata lui pe o greutate, si care contrazice toate studiile si tot ce spun expertii care au studiat si au facut o viata asta, apoi se apuca sa jigneasca fara sa aiba argumente valide, sau macar niste dovezi... exemplu de roman prost.
La ce raspuns mi-ai dat "Intreaba pe cei batrini care au facut sport de performanta altele decat alergare si vezi in ce stadiu sunt., iti povestesc ei cum sta treaba cu sportul asta" cu toate ca sunt atatia batrani care au facut asta si sunt mai sanatosi ca 99.9% dintre batrani, arata ca esti facut gramada, nici nu are rost sa mai continui argumentul.
O sa-ti dau direct block ca nu esti o persoana rationala, esti doar un npc care scrie comentarii cretine si nu poate sa gandeasca de unul singur.

Pentru mine este o frustrare ca un tanar cu tot timpul din lume si nici un stres nu este deloc activ fizic si mananca prostii, iar in loc sa faca asta sta si se joaca pe pc 12 ore pe zi si isi pierde timpul pentru ca NU E NORMAL, nu asa ar trebui sa traiasca un barbat. Trebuie sa ai o ocupatie benefica, din care ai de castigat, nu sa stai ani de zile pe un computer si sa-ti pierzi timpul. La sfarsit cand inchizi computeru, iesi afara si esti la fel ca acum 5 ani.

Fiecare om cum isi asterne, asa doarme!
Este recomandat de psihologi si psihiatri sa te preocupe doar de viata ta, nu a altora, findca frustrarile iti distrug ficatul si creierul.

In ziua de azi nu se mai face educatie acasa, de la parinti, copii find lasati liberi pana noaptea tarziu pe strazi, prin cluburi, pe la puburi sau pacanele, cum spunea cineva aici, fac sex de la varste mici, fara protectie, totul pentru ca parintii nu-si mai educa copii si nici nu-i supravegheaza cum se facea odinioara, macar din bun simt.
Am facut sport in tinerete si ulterior am ales sa merg la sala, locuind in occident sala este platita partial de compania de asigurari de sanatate, fiind un beneficiu ca sa-ti imbunatatesti viata si sanatatea.
Hrana sanatoasa este alt subiect ignorat de tinerii din ziua de azi, de aceea ajung la varsta a doua sau a treia, cu probleme mari de sanatate, dar sunt ignoranti acum, ori aroganta si snobismul nu le permit sa accepte sfaturi de acest fel, decat atunci cand ajung bolnavi si sunt disperati.

Iti dau un sfat sanatos: nu te mai stresa cu problemele altora, ca NU este normal si nici sanatos!
Vezi-ti doar de viata ta, elimininad frustrarile care te preocupa acum, ocupandu-ti timpul liber cu ceva personal, care sa-ti aduca bucurie in suflet si in viata.
Sunt de ani buni pe acest forum si incerc sa ajut din propria-mi experinta de viata, cu sfaturi si pareri si de cele mai multe ori ma lovesc de copii obraznici, needucati sau fara pic de bun simt, care din start refuza sfatul, afirmand ca ei stiu mai bine, ca nu au nevoie sa le spuna un adult ce nu vor ei sa auda.

Sarbatori fericite!

| Dani2345678 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Atunci de ce mai ceri pareri, daca te frustreaza?

| Anonim90945 a răspuns:

Cine spune ca sala nu este buna? Sala sau ma rog, exercitiile in sine iti dezvolta muschii, sunt anumite exercitii care te ajuta sa cresti in inaltime si tot asa. E foarte bineee ca duci o viata sanatoasa si tine-te dar ai grija sa nu duci la extrem cu greutatile ca se pot intampla multe.

| johnnny123 a răspuns:

Nu a spus nimeni că sala nu e bună. Sau mă rog, dacă cineva a spus asta, greșește.
Dar nu asta era problema. Problema era modul în care judeci tu oamenii care nu merg la sală fără să le cunoști viața, motivele și problemele cu care se confruntă.

Uite cum te exprimi inclusiv în întrebarea asta. Cei care nu merg la sală sunt "ciumpalaci".

Dar cei (ca tine) care cred că pământul e plat și că Andrew Tate este un model de urmat ce sunt?

| J0B0MAT a răspuns:

Nu ți-a spus nimeni că nu e bună sala.Ți s-a spus să nu mai judeci oamenii doar pe baza mușchilor. Și da, și noi am fost la sală și facem mișcare într-un fel sau altul.

| Ilovedinero a răspuns:

Din contra, este foarte buna.Pentru copii sub 16 ani totusi este buna cea de fitness dupa 16 ani poti sa tragi linistit si de fiare mari.Cu raspunsurile iti spun exact ce patesc si eu mai nou cu " apropiatii" ca ne-am strams de Craciun: " ei stiu totul, sunt mai inaintati in varsta si stiu totul pentru ca stiu" " sala nu e buna pentru ca nu e buna". Toata lumea isi da cu parerea in necunostiinta de cauza si daca merg o data pe saptamana de acasa pana la șaormerie pe jos se cred in forma