Mai bine luai un whey ( proteina din zer ).
In fine :
- amino iei o portie inainte de antrenament si o portie fix dupa
- milk & egg inainte de culcare ( e proteina cu absorbtie lenta, nu se ia dupa antrenametn ).
De-aia ziceam ca mai bine luai un whey, ca ala poate fi luat in cel mai important moment al zilei : imediat dupa antrenament
Nu e un raspuns, e o recomandare: ia si un hepatoprotector (liv52) care sa iti ajute ficatul.
Multi neglijeaza acest aspect si se trezesc cu intepaturi in ficat fara stie de la ce.
Ala se ia cand iei steroizi. Suplimentele nu afecteaza ficatul, deci n-are nicio treaba.
Esti pe langa rau de tot.A specificat baiatul sa nu scrii prostii nu?!
Raspunde tu...care glanda din corpul uman descompune grasimile, proteinele, etc? ..nu cumva ficatul?
si geniule, daca eu iau steroizi pe cale injectabila, am nevoie de protectie pentru ficat?
de ce vorbesti daca nu ai habar macar de biologia de clasa a 6-a?
Daca ia portie normala, o s-o descompuna la fel cum descompune un piept de pui. Ce spui tu se aplica doar daca ia in exces.
Este indicat acel liv52, eu unul inca nu am luat, dar de mult tot zic ca o sa-mi iau si eu.
Ideea e ca tot ce mananci trece pe la ficat, iar o alimentatie hiperproteica (de la 100-120g proteina pe zi in sus) nu este tocmai sanatoasa pentru ficat.
Daca faci sport ai nevoie de o cantitate mai mare de proteine, nu am gasit in niciun articol medical sa folosesti un hepatoprotector daca ai 2 grame ( sau chiar 3 ) pe kg-corp zilnic.
Ia liv52 daca te simti mai bine
Http://www.rawfoodexplained.com/......otein.html
Si citez din acel articol:
"If protein is not needed by the body for tissue synthesis (or rebuilding the body), it is returned to the liver. In the liver a process called deamination takes place which separates the amino acids into a nitrogenous residue and non-nitrogenous residue. The nitrogen portion undergoes a series of chemical changes and is converted into urea by the liver and excreted in the urine.
Intake of protein greatly in excess of the body's needs creates extra work for the liver
"
Atata timp cat nu faci exces de proteine totul e ok, dar multa lume nu isi da seama si consuma proteine in exces pe perioade indelungate de timp, ceea ce nu e prea sanatos.
Din ce-ai citat tu : "If protein is not needed by the body for tissue synthesis (or rebuilding the body)". Cand faci sport e NEVOIE de multa proteina ca sa repare micro-rupturile de tesut muscular din timpul antrenamentului.
Exact cum spuneam, cantitatea de proteine "mare" nu inseamna 100-120 de grame, ci inseamna o cantitate ADAPTATA efortului tau.
Cand faci sala o cantitate mare de proteina este folosita pentru "rebuilding the body", cu cat faci mai intens, cu atat e nevoie de mai multa. Si prin studii s-a ajuns la concluzia ca 2 grame / kg-corp e cel mai indicat. Asta poate insemna lejer peste 120 de grame / zi ( in cazul meu inseamna cam 172 de grame pe zi spre exemplu ).
Deci, cat timp consumul de proteina e adaptat efortului, nu e exces ( evident, daca nu faci sala si mananci cat unul care face, nu e ok )
Este foarte usor sa te lasi pacalit de asta.
Multi chiar daca fac sala nu trag la capacitate maxima (si aici sunt multi incepatori dar mai sunt si persoane cu ani buni de antrenamente), dar mananca acele 160 de grame pe zi.
Iar eu personal din cand in cand prefer sa iau o pauza de 1-2 saptamani in care sa mananc normal, fac pauza si de la suplimente iar antrenamentele le fac mai usurel. Parerea mea e ca e buna o pauza din cand in cand. Nu poti sa tii corpul sub stres si in stare anabolica 24ore/24 365 de zile pe an. Mai are nevoie si de pauze.
Da. Eu iau 2-3 saptamani pauza completa la fiecare 3 luni.
anonim_4396 întreabă:
Cipi1212 întreabă: