anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

(Doar pentru conscatorii) Salut TPU-uistilor! As vrea de sapt viitoare sa ma apuc de sala de forta si am cateva nedumeriri:
1. Cat timp ar trebui sa petrec in sala (mi-a zis cineva ca intre 45 si 55 de min?)
2. Vreau sa fac abdomen, spate, biceps si piept, ce exerciti imi recomandatii?
3.Am 1,77 si 67 kg, ce regim ar trebui sa tin, adic ce sa mananc, cate calorii, carbohidratii, etc...
4. Ar trebuie sa iau pastile?big grin
P.S : Cel mai concret raspuns Funda clar!

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Fa-ti un program CORECT, de 3-4 zile pe saptamana maxim. In sportul asta mai mult NU inseamna mai bine, inseamna chiar MAI PROST, muschii se dezvolta in zilele de odihna.

http://www.culturism.ro/forum/jurnal-personal/jurnal-cosmin-0001.html

Uite acolo jurnalul meu de antrenament, sunt 3 antrenamente folosite de mine, toate dau rezultate, cu grupe, exercitii, serii, etc. totul explicat, poti sa te inspiri de acolo.

5 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

1. ti-a recomandat bine
2. tricepsul cui il lasi? ca e 70 % din brat, doar cu biceps nu faci mare lucru.
Si iti recomand 3 exercitii a 3 serii pentru o grupa mica si 4-5 exericitii a cate 3 serii pentru o grupa mare. Incepi intai cu exercitiile de baza si apoi cele de izolare.
3. cat sa-ti asiguri 2 grame de proteine / kg-corp zilnic. Carbohidrati la mesele urmatoare : dimineata, inainte de antrenament si dupa antrenament. La celelalte mese ( seara sau cate mai ai, e recomandat in total sa ai 5-6 mese pe zi ) evita carbohidratii, consuma legume.

Grasimi sanatoase ( masline, nuci, alune ) e cel mai indicat dimineata

4. Sau prafuri, adica "suplimente alimentare", dar nu haotic, pentru ca "trebuie", ci doar la ce nu-ti poti asigura din alimentatie. Nu iei "produsul X" sau "Y", ca asa au zis unii "ca e bun", iei ce-ti trebuie.

P.S. : fa si picioare, sa nu ajungi sa ai "chicken legs".

Cate zile pe saptamana vrei sa mergi?

| Q69 a răspuns:

Peste tot vad o singura intrebare...ce trebuie sa iau?
in primul rand trebuie sa citesti mai mult despre muschi
toate produsele pentru crestere musculara cat si pastile trebuie sa stii ca sunt in mare parte chimicale si afecteaza in mica parte sau mai mare ficatul
somnul in primul ramd trebuie respectat...muchii cresc in timpul somnului
la sala in timpul antrenamentului au loc mico rupturi pe fibra musculara iar in timpul somnului se "sudeaza" si astfel cresc
o alimetatie sanatoasa si multa apa este de ajuns pentru inceput
toti cei care vor ca in 3 luni de sala sa creasca cat altii in ani de zile...fac o mare greseala
daca cauti pe google sau youtube o sa vezi sute care au crescut brusc si tot asa au disparut

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Pai cam in fiecare zii
in afara de sambata si duminica

| Cosmin86 a răspuns (pentru Q69):

Suplimentele NU sunt ca sa cresti brusc. Tu de fapt nu stii ce sunt, nu? Si bagi totul la categoria "doping" si probleme cu ficatul.

P.S. : amino BCAA spre exemplu se sintetizeaza din intestinul subtire, adica NU trec prin ficat, sau si aia afecteaza ficatul? laughing

| Q69 a răspuns (pentru Cosmin86):

Auzi nu ma lua cu TU si alte chesti...
pana sa ajungi la nivelul meu in sport mai ai sunt profesor de spor si sunt impotriva chimicalelor de orice fel
da sfaturi cui vrei si sa fi sanatos
si gata cu polemica