| ArkanHell a întrebat:

E mare mare diferenta intre Powerlifting si Bodybuilding?
Stiu diferenta, ceea ce vreau sa zic e ca in body building te axezi pe masa asa deci faci intre 8 si 15 repetari pecand in powerliting 1-3 poate 5 repetari pe serie
Daca sa zicem ca in bodybuilding faci la presa de la 100 la 120 in 1 luna cu 10-12 repetari, atunci la presa cu maxim 3 repetari asta insemnand vreo 140 sa zicem faci intr-o luna 180? : D
E mare diferenta de progres in forta daca stam sa comparam aceste 2 categorii?

Dau funda (mi-ar place sa vad si eu ca-mi raspund oameni noi si maturi nu copii)

4 răspunsuri:
| ganutzu a răspuns:

In primul rand..ca sa poti sa ridici 1-3 o greutate de 140 de kg incepi cu greutati mai mici si mai multe repetari (10-12) ca sa faci masa musculara incat intr-un final sa poti ajunge la greutati de 180, eu personal nu pot sa imping la piept mai mult de 110 kg (6 repetari max), in schimb cu 80-90 de kg pot ajunge la 10 repetari corecte si inca 2 cu putin ajutor, asta desii nu funt foarte bine format, oricum indiferent ca faci powerlifting sau bodybuilding forta iti va creste, cat de cat sper sa iti fi fost de ajutor tongue

| SerbanSnake a răspuns:

Halterofili se axeaza numai pe ridicarea greutatilor mari netinand cont de definirea muschilor, avand un numar mic de exercitii precum genoflexiuni, indreptari si impins cu bara din picioare pentru umeri, pe cand un culturist practica un numar mult mai mare de exercitii acesta lucrand pentru marirea si definirea fiecarei grupe musculare.

| Cosmin86 a răspuns (pentru ganutzu):

Tu poti vorbi coerent si la subiect? straight face

| OLECH a răspuns:

La concursurile de powerlifting ordinea e asa: geno, impins si indreptari. La fiecare proba ai dreptul la 3 incercari, punctandu-se greutatea cea mai mare ridicata, facand o singura repetare. Ce ai zis tu acol cu presa e o aberatie. Pe bodybuilderi ii intereseaza mai mult aspectul, pe powerlifteri FORTA, asta nu inseamna ca ei arata dezastruos. Sunt cazuri in care powerlifterii arata mult mai bine ca bodybuilderii.