| MadalinVoicu98 a întrebat:

Este normal sa imi mentin greutatea 81 kg la 1.74 18 ani la 2130, 2200 calorii sedentar? Conform statisticilor tabelelor doctorilor de calorii consumate, pentru statisticile mele se potrivesc.Eu cunosc persoane cu 2000 calorii la 80 kg si aceeasi inaltime cu mine si varsta!

Răspuns Câştigător
| Apokales a răspuns:

Din punctul meu de vedere este normal sa te mentii cu 2200 de calorii, poate chiar sa ai o usoara scadere in greutate, nu stiu, cateva sute de grame pe saptamana, dar insesizabil.

4 răspunsuri:
| MadalinVoicu98 explică (pentru Apokales):

Ma mentin intre 2130-2218 calorii ca variez happy dar sunt sedentar de antrenament ma antrenez odata pe saptamana 10 minute 15 cu gantere doar. Mers pe jos 30 minute zilnic tot sedentar intra ca nu merg nici repede. Dar cunosc pe cineva care se mentine la 2000 calorii tot la fel 81 kg inaltime si varsta 20 ani el! La el ti se pare normal? nu scadem niciunu pe cantar deloc ne mentinem la fel, ne cantarim odata pe saptamana. La el e mentinerea normala? Sau are metabolism mai lent probabil

| Apokales a răspuns (pentru MadalinVoicu98):

Nu exista metabolism lent sau rapid, tine doar de cata miscare faci si cate calorii consumi. Da, si la el mi se pare normal cu o scadere in greutate insesizabila.

| MadalinVoicu98 explică (pentru Apokales):

Aha, deci daca nu scadem niciuni pe cantar si ne mentinem la 2000 si 2130 2200 calorii inseamna ca asta e mentinerea noastra si ca nu prea facem miscare si de aia. Deci e un mit faza cu persoanele care mananca ciocolata multa pizza si nu se ingrasa? stii tu la ce persoane ma refer cele foarte slabe. Ei ceva gen ar avea metabolism rapid?

| Apokales a răspuns (pentru MadalinVoicu98):

Exact, este un mit. In cazul tau daca ai mancat doar 4 ciocolate pe zi (o ciocolata are 100 de grame si undeva la 500 calorii, 4x500= 2000) si nimic altceva, poti sa te mentii. Dar sa nu uitam ca nu este sanatos si nici sustenabil. Chiar s-a facut un experiment in care un tip a mancat nesanatos, doar dulciuri pentru a demonstra ca nu conteaza altceva cand vine vorba de slabit decat caloriile, evident a facut intr-un mod nesanatos.