| RAY a întrebat:

Eu nu inteleg ceva, daca am 75 de kg si consum 3 grame de proteine, fac si culturism si cardio, consum 1500 de calorii rata mea metabolica, chiar nu voi pune masa? Si daca ajung la 60 de kg si consum 2gr per si rata mea metabolica va fi de 1300 de calorii, tot nu voi pune masa?

5 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Se zicea ca daca slabesti nu pui masa, insa se pare ca era valabil la atunci cand deja esti slab.
Dar asa merge, poti fi pe slabire si sa pui masa ca se dezvolta, si oricum intrebi pe ala de la sala si iti zice, pe mine ma pusese pe regim si faceam masa, aveam 79 Kg la 1, 7 m si trebuia sa ajung la un 67.
Faceam masa sub grasime si apoi dupa slabire ramaneam cu masa, se mai reducea poate putin din ea dar tot eram pe plus.

Proteina trebuie un 2-3 g/Kg corp, preferinta 3, antrenorul meu asa mi-a zis.

| RAY explică (pentru Mosotti):

6 ori 3 180 de grame e cam mult, tu cum ajungeai la atatea proteine?

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Mie asa mi-a zis, f simplu luam, si din alimente dar si din supliment praf fara gust si culoare. tot 180 luam si eu, ca aveam un 60 Kg.
In mai multe transe pe zi 3-4 transe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Masa și rezultatele apar când te simți motivat și îți place ceea ce faci. Adică poate tu urăști sa alergi singur, dar îți plac drumețiile cu bicicleta prin pădure, in timp o sa ai rezultate 0, de ce? Pentru că nu te simti motivat.

Ori poate tu urăști culturismul dar îți place powerliftingul, ori street workout sau atletism/exerciții de tip calisthenics sau crossfitul.
Sunt ooo grămadă de variante in care te poți antrena, nu e una perfecta. Nu trebuie sa ai o minte închisă încât să te focusezi doar și doar pe culturism cardio.
Asta in primul rand, după vine somnul, alimentatia(caloriile), stresul și hidratarea.

Nu au vreo legătură, poți să consumi, 1g de proteine per kg și tot o sa pui masa daca inuci mușchii la o rezistenta mare în timp, adică crești greutate timpul, devi mai bun decât erai înainte. Atâtea proteine sunt, pentru sportivii de performanta, nu pentru orice merge la sala, că oricum majoritatea merg pentru recreere, nu sunt dopați cu steroizi.