| Puneo a întrebat:

Exercițiile de la sala îți afectează cresterea? Daca da, contează varsta sau înălțimea am 15 ani și puțin peste 1.85.

Răspuns Câştigător
| TrustMeIKnow a răspuns:

Ti-ar afecta cresterea daca ai face anumite exercitii care pun presiune pe coloana, zic din experienta.
Oricum ai.1.85 si ai 15 ani, chiar daca nu mai cresti nu cred ca te-ar afecta laughing

| aXy99 a răspuns (pentru TrustMeIKnow):

Eu am crescut la 16-17 ani chiar daca faceam genuflexiuni si indreptari saptamanal.

| Cosmin86 a răspuns (pentru TrustMeIKnow):

Ce experienta?

| Puneo explică (pentru aXy99):

Exercițiile cu corpul tău nu afectează

| aXy99 a răspuns (pentru Puneo):

Toate exercitiile sunt cu corpul tau. Cum naiba as putea face indreptari fara greutati? laughing
Aveam destule kg in spatewinking

8 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Doar daca lucrezi intens cu greutati foarte mari, in rest n-are nicio legatura

| Sn4k3 a răspuns:

Nu iti afecteaza cresterea.

| Victoria18 a răspuns:

Nu iti afecteaza cresterea. De ce? Pentru ca e un mod sanatos de a slabi, te tonifia, etc. fata de pastilele de muschi, slabire care afecteaza hormonii de crestere ducand la probleme grave de sanatate mai ales de obezitate, slabire accentuata etc.

| Kerre a răspuns:

Raspunsul e NU, antrenamentul cu greutati ("trasul de fiare"), nu iti afecteaza cresterea in inaltime. Nu exista studii stiintifice care sa arate acest lucru.
De fapt, majoritatea studiilor facute pe adolescenti, au aratat ca antrenamentul cu greutati, facut corect, are numai efecte pozitive: cresterea fortei si a masei musculare, cresterea rezistentei la efort, imbunatarirea circulatiei, cresterea densitatii oaselor, etc.