| JusTPauL a întrebat:

Fac sala cam de 3 saptamani.
Am 3 mese bune, un shake proteic facut de mine care il impart in 2 portii, il iau la ora 10 si la 15:00 si un shake cu gainer seara dupa sala.
Intrebarea mea ar fi; cate kg ar trebui sa pun pe mine intr-o luna de zile?
Pentru ca eu tin minte ca m-am cantarit cand am inceput sala si aveam 73kg si acum am 76, ceea ce mi se pare foarte mult intr-un timp asa scurt.

Răspuns Câştigător
| BuLaNNNeL a răspuns:

Depinde de tine, gena, alimentație, restul activităților zilnice etc. Pentru un începător e ceva normal sa creasca usor, în primul an ca dupa... vai si amar laughing. Din greutatea aia contează cât la sută e apa, cât la sută tesut adipos si cât la sută tesut muscular (caci asta ne intereseaza) happy. Baftă.

12 răspunsuri:
| Sagemi67 a răspuns:

Cati ani ai?

| JusTPauL explică (pentru Sagemi67):

Nu-ti spun?

| JusTPauL explică (pentru BuLaNNNeL):

Am gena aia mondiala de ectomorf?
Am un servici in care uneori consum mai multa energie ca la sala.
Nu vad de ce n-ai creste continuu atata timp cat cresti si gramul de proteina/ kg.
Despre tesut adipos pot spune ca e maxim 2%.n-am avut niciodata grasime pe mine...doar piele si os?
Acum cata apa am acumulat in corp nu pot sa stiu, iau undeva la 7g creatina odata la 2 zile asta cred ca influenteaza.
Faza e ca nu prea beau apa ziua doar seara. dimineata 1 pahar, la pranz un pahar si seara cand merg la sala vreo 2 litri?

| Sagemi67 a răspuns (pentru JusTPauL):

Atunci asteapta raspunsuri corecte la anul!

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru JusTPauL):

Niciun om nu are doar 1 singur tip somatic, suntem influențați de cel putin 2, daca nu toate 3.
De ce n-ai cește continuu? Caci exista o plafonare, iar după plafonari repetate, ajungi la un maxim de dezvoltare impus de însuși Dumnezeul sportului ăstuia, adică GENETICA. Cu 2% ai muri happy, nici cei pe anabolizante nu ating 2% sau extrem de rar si pentru putin timp. Ia 5-7g zilnic, nu o data la cateva zile. Creatina retine apa in celulele musculare, deci de acolo se trage, asta 1 data laughing Acum nu înseamnă că tu n-ai crescut deloc, ba da, ai pus, dar nu e doar carne macră. 2l/total? Mai mărește cu macar 1l. Succes.

La 2m a mei iti dai seama ca n-am cum za am prea multa grasime.
Cel putin pe abdomen deja se vad patratele fara sa ma fortez.
Sa nu mai zic de antebrate ca sunt numa piele si os, ca la o domnisoara de 15 ani ca alea de 20 deja au antebrate mai groase ca ale mele?
In brate am 30.
Cred si eu ca n-am pus doar muschi pe mine ca la piept nu prea dau randament, la spate si umeri merge treaba de minune.
Creatina iau doar 5g odata la 2 zile ca doar asa merg la sala. In zilele cand nu merg la sala nu beau nici macar 1l de apa. Acolo beau apa continuu.

| JusTPauL explică (pentru Sagemi67):

Fara varsta nu pot primi raspunsuri bune?

laughing) vai cât esti de înalt! Mai da-mi si mie vreo 8 cm, macar. Da, esti foarte slab, dar 2% grăsime e imposibil ca natural. Bea zilnic apa si creatina la fel. Cu mâncarea cum stai?

| Sagemi67 a răspuns (pentru JusTPauL):

Pai eu am 1.82 si 72 kg si este perfect, cum ar suna 1.50 si 90 kg (exemplu random) iar tu sa imi spui doar ca ai 73-76 kg iar inaltimea sa o ghicesc? poate ai 73kg si 1.90 si ce ti-as putea spune sa faci?

Iti dai seama ca eram putin ironic. N-am chiar 2m...188 mai exact.
Daca as putea ti-as da si tie 8cm?
Cu mancare stau bine zic eu, 3 mese bune plus 2 shake-uri proteice.
Creatina n-am luat in zilele fara antrenament.

Nu contează numărul meselor. Conteaza daca-ti atingi mai mult decat necesarul de macronutrienti (caci atunci masa va creste). Trebuie să fii intr-un surplus caloric, Cu, carbo cum stai? Dar cu grăsimile? Ce fel de antrenamente Faci?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este mai multã grasime, masã muscularã se vede dupã luni intregi de sala si crestere in fortã.