Stai puțin. Spui că mergi de 10 luni, dar ai menționat doar 3 antrenamentele, restul de 2 unde sunt?
Cel mai bine e sa faci în zile separate piept, spate și brațe.
Https://www.bodybuilding.com/content/beginner-arm-training-guide.html
Poti sa cauti altele pe net. Cum faci tu, mai ales ca faci si de 5 ori pe saptamana, te concentrezi destul de mult pe brate. Fa mai multe exercitii daca nu iti ajung.
Ţi aş recomanda să faci
Piept + umeri
Biceps + triceps
Pauză
Picioare + abdomen
Spate + trapez + biceps + triceps
Apoi poţi să iei programul de la capăt. Eu zic ca e ok având în vedere că lucrezi toate grupele de muşchi, dacă vrei să te concentrezi mai mult pe braţe trebuie să faci exerciţiile cu greutăţi mai mari aşa îţi creşte şi forţa. Pe lângă asta trebuie şi răbdare şi laşi muşchii braţelor să se oxigeneze în câteva zile de pauză, dacă le antrenezi de două ori pe săptămână e taman bine. Şi pe lângă asta mai contează şi gena la braţe
Si la indreptari iti folosesti foarte multi muschi, asta nu inseamna ca trebuie sa faci si trapez si picioare si spate si antebrat in aceeasi zi
Abdomenul lucreaza mereu si cu toate astea nu faci zilnic abdomene, valabil si pentru antebrat, chiar si umeri.
In opinia mea sunt prea multe grupe, nu neaparat grupe, ca poti combina orice grupe intre ele, dar exercitii. Nu cred ca ai suficienta energie sa faci 12 exercitii complete cu fiecare serie pana la epuizare (si daca faci altfel, mai bine nu mai faci).
Parerea mea.
Man nu m-am referit să faci toate astea într-o singură zi. Luni piept cu umeri, marti biceps cu triceps şi tot aşa. Nu am zis nimic de antebraţ. Şi cu abdomenul o lucra el mereu, da una e să îl antrenezi direct şi alta e să se mai simtă el la unele exerciţii, şi nu faci abdomene, faci exerciţii care sunt sunt pentru abdomen Şi cu umerii...nu ştiu ce să zic. La ce exerciţi se lucrează şi umerii? Şi programul ţi l am propus să îl faci în fiecare zi câte două grupe maxim 3, nici de cum toate grupele într-o zi )
Citez: "Spate + trapez + biceps + triceps"
Umerii lucreaza mereu. Incearca sa te accidentezi la umeri sa vezi ca nu mai poti sa faci NIMIC cu exceptia picioarelor. La piept si spate e evident ca lucreaza, nu are rost sa explic, nu te-ai uitat niciodata in oglinda purtand maiou cand faceai flexii la biceps sa vezi cum se contracta deltoidul si se vad striatiile? La fel in si in cazul tricepsului.
Hello,hello, cam mult de 5 ori, iti trebuie si o pauza pt.ca fibrele musculare sa creasca, o zi sau 2 depinde de org. tau treburile sunt complexe unii pot loua o pauza de 24 h pentru revenirea org.altii 48, in fine, pentru brate vrei sa te concentrezi numai pentru brate, leagati o funie si catarete pe ea, in echer daca nu poti, inseamna ca nu ai brate puternice, atunci treci la un cauciuc de tractor si rostogolestel pe o anumita distanta si daca nici asa nu te asculta bratele atunci i-a un baros de 15 kg sau 20 si loveste cauciucul de cateva ori de 100 de ori, glumeam, ai grija totusi cand dai cu barosul in cauciuc, caci cauciucul este elastic, bafta