| nicolass27529 a întrebat:

Fac sala si am 13 ani,nu am antrenor, dar nu fac exerciții care ma extenueaza foarte rapid, lucrez cu o greutate care imi permite sa fac 10-15 repetari la fiecare serie, daca iau creatina sau proteina cu ce ma va ajuta sau ce efecte adverse va avea asupra corpului meu daca iau creatina sau proteina la 13 ani? Vreau un răspuns pentru fiecare exemplu in parte dau funda la cel mai bun raspuns

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Sala nu se face la varsta asta.
Si niciodata folosirea suplimentelor.

| darrio2007 a răspuns:

Lasă corpul să se dezvolte singur, esti in crestere.

| Violleta2022 a răspuns:

La 13 ansiori NU ai voie s afac sala, fiindca iti inhiba hormonii de crestere! Copilasii atat de mici trebuie sa faca un sport care stimuleaza cresterea, nu sala care ti-o blocheaza.
Nici proteina pulbere nu este indicata copiilor, ci hrana sanatoasa: carne, legume si fructe!
Tu nu ai parinti? Nu te supravegheaza nimeni?
In felul asta vei avea probleme mari de sanatate, chiar inainte sa ajungi adult... ca ce faci este total gresit si nesanatos la 13 anisori.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Faci foarte rau.
Hormonii tai de crestere sunt acum directionati spre muschi, nu spre cresterea in inaltime sau a altor zone, daca ma intelegi.
Vei avea muschi, dar n-o sa ajungi la nasul fetelor.

| Dragobeta a răspuns:

La 13 ani? Stiam ca nu au voie sa te primeasca sub 18 ani. Mai ales fara antrenor. Si mai iei si suplimente? Corpul tau va fi distrus.

| nicolass27529 explică (pentru Dragobeta):

Mersi de sfat, mai rau mai ambiționat?

| Dragobeta a răspuns (pentru nicolass27529):

Bine faci. Apoi ai sa vii sa te plangi ca nu te plac fetele. Si noi vom rade de tine. Felicitari!