| AfroHeadd a întrebat:

Hei TPU! Am auzit ca dacă mergi de mic (13-14 ani) la sala riști sa nu mai crești în înălțime. În orice caz, dacă vreau sa acumulez greutate (masa musculara) pot face exerciții acasă? Si dacă da, îmi puteți recomanda niște exerciții zilnice sau vreo aplicație?

Menționez faptul ca am nevoie neparat de câteva kg în plus; am 14 ani și 1 lună, 1.64 înălțime și 36 kg crying (sunt fată).

Va rog fără comentarii răutăcioase. Mulțumesc!

2 răspunsuri:
| Alverto a răspuns:

Doamne, nu, nu riști să nu mai crești. Du-te și fa-te in formă și nu mai asculta de cei care nu au făcut niciodată sala cu adevărat.
Dar să știi că e foarte grav 36 kg la 1.64 (nu contează vârstă). Am făcut un calcul și mi-a dat 13, 4 IMC (IMC- un tip de calcul raportându-te la înălțime și greutate) și spune acolo că e slab, adică nu e bine deloc. Înainte de a merge la sala pune cât mai repede pe tine greutate, începe să mănânci. Dar nu mâncare nesănătoasă. Sunt destule articole pentru luare în greutate sănătoasă. După ce ajungi la minim 50 kg, atunci te poți duce la sala. Neapărat minim 50 kg, asta e valoarea normală pentru înălțimea asta.

| AfroHeadd explică (pentru Alverto):

Dar pot face exerciții ca să ma îngraș mai repede? Și mananc destul de mult, dar am un metabolism f rapid