anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare:
Am luat de pe net un program de antrenament cu exercitii calistenice pentru intermediari. In program am si flotari simple. Problema e ca imi spune sa facdoar 8 flotari a cate 4 seturi+ max out. Acum va intreb: daca pot face mai mult de 8 ar fi bine sa mai adaug sau sa las doar 8?
Va rog sa raspundeti cat mai rapid. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Sn4k3 a răspuns:

Fa programul, vezi cum te simti si daca crezi ca e prea usor, mai adauga. Nu e batut in cuie sa faci exact cat si ce zice acolo + ca la un moment dat, o sa ai nevoie sa cresti intensitatea.

11 răspunsuri:
| gogu220 a răspuns:

Daca cine a facut porogramul zice sa faci doar 8 o fi stiut el de ce zice asa. Ori poti sa faci febra musculara, ori va trebui sa cresti numarul de flotari in viitor. Daca tu faci mai multe de acum peste cateva zile ce mai faci?

| elcosmin a răspuns:

Pai daca te simti mai bun, si simti ca mai poti, bineinteles ca trebuie sa mai adaugi
Cu cat muschii sunt mai exersati si mai epuizati, cu atat masa musculara creste mai repede si mai eficient.

| AnastasiaK a răspuns (pentru elcosmin):

Tu chiar ai impresia ca daca faci 1000 de flotari iti creste masa musculara?

| AnastasiaK a răspuns:

Daca acele 4 seturi de 8 flotari sunt foarte usor de facut pentru tine (si ar cam trebui sa fie), inlocuieste-le cu o variatie mai dificila sau adauga greutate.

| Claudiu566 a răspuns (pentru gogu220):

Nu le ai cu sportul frate, febra musculara e un lucru bun, si ca sa crești in mă să musculara adaugi greutate nu mărești numărul de repetări

| Claudiu566 a răspuns (pentru gogu220):

Daca poți face mai mult de 8, adaugi greutate ( îți pui un rucsan in spate). Dar cu flotări nu faci mare lucru

| Claudiu566 a răspuns (pentru elcosmin):

Contează greutatea, nu numărul de repetări

| Cosmin86 a răspuns:

Apropo, vezi pe Facebook pagina "Bar realist", acolo e Danut Nicollo, care se antreneaza DOAR cu calistenice, fara suplimente sau steroizi (bine, mananca de rupe, baga o gramada de bani in mancare), dar uita-te sa vezi ce exercitii face.

Multe sunt inumane, gen tractiuni cu 80kg legate de el (si el are 100!).

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Chiar daca nu are legatura cu intrebarea/raspunsul tau, vezi si tu pagina de Facebook "bar realist". Mie mi se pare inuman ce face tipul ala.

Flotari la paralele cu 90 kg legate de el, in conditiile in care are 100kg. Antrenamente in zapada (inclusiv cand au fost -20 de grade) in maneca scurta, etc.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

E impresionant, n-am ce zice, dar cam iese din zona de calistenice. Alea se bazeaza mai mult pe rezistenta si motricitate, progresul in sportul asta consta mai mult in a face variatii noi ale exercitiilor, nu neaparat in a mari greutatea. Nu contest ca e incredibil ce face el, dar nu mi se pare ca se incadreaza la calisthenics.

| elcosmin a răspuns (pentru AnastasiaK):

Nu ma, iti creste masa musculara daca stai degeaba