| Alinus23031230 a întrebat:

Va rog ajutațim-a cu ceva exerciții pentru creșterea in inaltime...Am 16ani, 54, 4kg și 1, 61crying
La sala mă feresc de exercitiile care fac presiune pe coloana... vreau măcar sa ajung la 1, 70

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu exista asa ceva, am face cu toti atunci, tu practica un sport gen handbal

| împreunăfacembine a răspuns:

Hei,

Sportul te dezvolta foarte mult, handbalul si baschetul in special.

Zi faina!

| alex495 a răspuns:

Mult baschet. Mai ai 2 ani la dispozitie sa cresti in inaltime, dupa asa vei ramane

| Cosmin86 a răspuns (pentru alex495):

Baschetul NU te inalta, asta e un mit. Inaltimea e determinata genetic.

| Simpatic a răspuns:

S-a spus deja de catre colegii mei, inaltimea este scrisa in codul ADN, cat scrie in acea secventa de cod atat te vei inalta, poti sa te asezi si in Patul lui Procust, nu te vei inalta decat cat doreste organismul.

| mitzok a răspuns:

Eu am 15ani, 63, 4kg și 1, 70, inaltimea o preluam de la parintii nostri + cativa cm in plus

| AlexPatriciu a răspuns:

Innot și basket

| alex495 a răspuns (pentru Cosmin86):

Uita te la baschetbalisti si mai discutam dupa. Am facut si eu baschet si sunt cel mai inalt din familie, am 1.90 inaltime.

| Zuzulinda a răspuns:

Degeaba faci exerciții dacă geana ta e mica, și eu am 14 ani, 42kg și 1, 66..la mine mi-e gena sa fiu slaba și nu ma voi putea îngrașă veci

| Cosmin86 a răspuns (pentru alex495):

Asta pentru ca erau inalti inainte sa se duca la baschet.
Am avut un coleg in liceu care a avut 1.92 si nu a facut NICIUN SPORT NICIODATA. E pur GENETIC, mostenire de la parinti si bunici.

Nu mai suntem niste tarani medievali inapoiati sa ne bazam pe "uita-te", ci pe studii stiintifice.

Sunt o gramada de studii:
https://www.quora.com/......row-taller n=24

p.s.: asa zic si daca te apuci de sala la 13-14 ani ramai mic, si Arnold care face sala de mic (si DOAR sala a facut toata viata) avea 1.93.

Inaltimea e data de un hormon, HgH (human growth hormone), nu de faptul sa sari cu mingea sa arunci la cos sau ca stai ca idiotu atarnat de bara (cum am mai vazut intrebari pe aici).

| aXy99 a răspuns (pentru împreunăfacembine):

Da, clar. O sa aiba 3m daca se apuca. Eu zic sa aiba grija sa nu exagereze!