| ZeroZahar a întrebat:

Hi! Incerc sa ma metin in forma prin sport dar stiu ca e nevoie de o dieta pentru a scapa de kilogramele in plus. In timpul zilei ma descurc cu un fruct, cereale, dar seara nu mai stiu ce sa mananc... Ce credeti ca ar fi indicat? Multumesc frumos!

11 răspunsuri:
| mihaela2808 a răspuns:

Nimic,dupa ora 18:00 nu se mai mananca nimic.Dar poti incerca un iaurt natural daca ti-e foame sau fructe.Bafta!

| Cosmin86 a răspuns (pentru mihaela2808):

Da, dupa ora 18 nu se mai mananca nimic... daca vrei gastrita sau ulcer. Mai invata despre nutritie si apoi da sfaturi

| Ade009 a răspuns:

Incearca cu salate de legume si fructe pe langa ca nu ingrasa sunt si sanatoase

| Cosmin86 a răspuns:

Ultima masa sa fie cu 2-3 ore inainte de culcare si sa fie ceva usor, de genul piept de pui fiert cu salata, sau lapte, sau un peste, etc.

Mai poti citi aici :
http://www.getfit.ro/slabire/regim-slabire/dieta-pentru-slabire.html

Uite ce scrie inainte de culcare : grasimi sanatoase, fibre cu moderatie, proteina cu absorbtie lenta, ZMA, lipotropice.

Si nu mai mananca doar un fruct si cereale, mananca variat, sa ai si proteine si carbohidrati, chiar si grasimi ( daca reduci grasimile la 0 iti faci mai mult rau ) - dar sa fie grasimi sanatoase, adica masline, nuci, alune, etc.

| mihaela2808 a răspuns (pentru Cosmin86):

Vai tu! Te imbolnavesti daca nu mananci 3 sau 4 ore pana te culci.Si daca vrei sa stii ti-am spus ca poti manca un iaurt sau fructe asa fac si eu.Si inca un mic sfat metin nu se scrie asa se scrie mentin.

| StiuCeSpun a răspuns:

Buna uite aici cele mai bune metode http://lectiidesanatate.blogspot.ro/......e-ale.html

| PinkPanther a răspuns:

Pai mai bine mananci mai mult pe timpul zilei, de asta ti-se face foame seara. Dar aigrija ce mananci, sa fie carne slaba, lactate, oua (ai nevoie de proteine daca faci sport) cat mai multe legume bogate in fibre, reduc pofta de mancare, astfel seara nu o sa mai simti nevoia sa rupi frigiderul. Asta e si problema mea, ziua, pe caldura nu prea pot sa mananc..sir cand se loasa seara si se racoreste afara imoi vine sa rup figiderul.

Aia e o greseala numita "typo", e din cauza ca scriu repede si mai sar peste o litera, e ceva comun pe net si e putin penibil sa atragi atentia asura acestui lucru.

Si da, am fost colege din facultate care au facut gastrita pentru ca nu au mai mancat nimic dupa ora 18. 3 sau 4 ore? Cine se mai culca la orele 21 sau 22 azi? Daca te culci la ora 21 e corecta chestia cu ora 18, altfel nu prea. Conteaza sa mananci cu 2-3 ore inainte sa te culci.

Stii, ma amuza oamenii care mananca iaurt si fructe si cred ca traiesc sanatos laughing intreaba un nutritionist ce parere are.

Ca fapt divers :

- iaurt = porcarie procesata
- fructe seara e ceva foarte nerecomandat, din cauza fructozei si a fermentatiei, chiar nu e recomandat sa mananci prea multe fructe in general

| mihaela2808 a răspuns (pentru Cosmin86):

Asta sa crezi tu.Mai bine numai comenta daca te crezi asa expert.O zi buna!

Intamplator se pare ca sunt mult mai bine documentat decat tine, eu chiar am stat de vorba cu nutritionisti, medici sportivi si citesc destul de des articole despre nutritie si antrenament.

Mai documenteaza-te inainte sa mananci iaurt si altele de genul. O zi buna si tie

Inca ceva, iti recomand sa te documentezi dupa ULTIMELE CERCETARI, nu de pe alea pe vremea bunicii.

http://www.clicksanatate.ro/Fara-fructe-si-paine-la-cina_0_138.html

Citez : "Oamenii au impresia greşită că fructele nu conţin calorii. Însă acestea conţin o cantitate mare de fructoză, care împiedică procesul de ardere a grăsimilor. Acelaşi lucru e valabil şi pentru iaurturile cu fructe, care au 150 g zahăr la un litru", informatiile sunt preluate dupa un studiu german.

Mai poti citi aici despre fructe :
http://www.getfit.ro/alimentatie/alimente-alimentatie/fructe.html

Poate nu stiai ca ele contin zahar si fructoza.
Citez : "In graba multora de a slabi se strecoara de obicei o greseala majora in dieta: inlocuirea meselor cu fructe", deci NU inlocuiesti masa de seara cu fructe! ( in niciun caz cu o porcarie de iaurt )

Ca incheiere :
"Fructele incluse in diverse gemuri, iaurturi, prajituri sau alte porcarii nu mai sunt fructe ci doar material pentru slanina."

Mai documenteaza-te, spor la citit.