Buna! Poti face niste flotari, cate poti, poti alerga, cate 5 minute, apoi 10 apoi 15 treptat! Poti cumpara dacz iti permiti niste greutati de 2-3 kg, si sa faci exercitii: sa iei greutatile in mana si sa ridici a mana sus si dupa cealalta
Sa faci fandari cu greutatile in mana. etc etc.
Abdomene poti sa faci. adica iti pui mainile la ceafa si stai intans pe spate, cu picioarele drepte si te ridici in fund. cam atat
2-3 kg? sunt fete anorexice care fac cu 10-15... apuca-te de sah
Muschi acasa = aberatie de copil mic
Ce vrei tu e ceva de genul "cum conduc o masina fara sa ma urc in ea"...
Eu personal eram slab si am inceput sa fac flotari si tractiuni si in vreo 3-4 luni mana mea a devenit de 2 ori mai mare, fiind si la pubertate, si fiind baiat am ajuns la 50 de flotari, si fiind stangaci, cei din clasa se plangeau ca nu au putere, asa ca am inceput sa fac cu dreapta skandenberg si am ajuns cel mai puternic din clasa cu mana mea slaba in cateva luni, si am facut doar flotari si tractiuni
Sunt foarte multi cei care se antreneaza acasa si arata mai bine decat multi de la sala.Atata timp cat dispui de echipamente si spatiu, tii o dieta si iti respecti un program anume nu vad de ce rezultatele nu ar aparea.Nu e ca si cum sala de fitness este vrajita sa poti face muschi doar in acea incapere.
Nu... dar:
1. acasa nu ai atmosfera de la sala (si multi nu au ce le trebuie acasa, multi vor sa faca muschi cu flotari si o gantera de 5 kg)
2. la sala mai interactionezi cu oameni si mai "furi" de la antrenamentele altora... eu asa am invatat de mersul fermierului, tractiuni in triunghi, exercitii pentru priza, etc.
"cei din clasa"? deci esti inca elev?
Tractiunile ajuta la skan, ca-ti dezvolta priza si spatele (la skandenberg tragi din spate, nu din mana cum fac copiii de liceu). Eu fac cu 30 kg legate de mine, la o greutate de 95 kg.
Flotarile ajuta la skandenberg doar daca faci push (sau presa se mai numeste).
p.s.: 50 de fltoari = rezistenta, nu forta... forta = 2 flotari cu 100 kg in spate
Eu nu mai inteleg un lucru. Instructorul de la sala unde merg spunea ca daca continui sa ma antrenez asa, adica sa fac putine repetari o sa-mi distrug articulatiile, desi i-am spus ca vreau forta in principal, el a si participat la concursuri. Tu din ce am citit ai experienta dar spui sa faca flotari cu 100 kg in spate. Pana la urma care e adevarul? eu daca fac putine repetari oricum le fac corecte, dar el zice ca imi distrug articulatiile si sa fac 6-15 repetari pentru masa musculara si forta.
Cat timp le faci corect si lasi suficient timp de refacere, nu distrugi nimic.
Incheieturile se distrug daca faci incorect (cum fac 90% din cei care fac sala) si cand nu lasi timp de refacere (intre antrenamentele de forta se lasa timp mai mult, gen o grupa la 10 zile, nu pe saptamana si pauza 3-5 minute intre serii).
Apropo imi poti da detalii legate si de testosteron? Adica inainte sa ma reapuc de sala dupa o pauza de 4 luni l-am avut 28 nmol/L. E putin pentru a pune masa musculara la 24 ani? Am auzit ca e cel mai important cand vine vorba de crestere.
Aici trebuie sa discuti cu un medic. Eu niciodata nu mi-am facut analize de testosteron