| CostinAlamariu a întrebat:

Liga 3 de fotbal din România are 10 serii. În funcție de ce criteriu (în afară de cel regional) se stabileste care echipa joacă într-o anumită serie?
Cu alte cuvinte, care sunt limitele teritoriale ale acestor 10 serii?

2 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Se stabileste regional pentru a nu se face deplasari mari fiecare cu fiecare. Echipele din liga a 3-a nu dispun de resurse financiare foarte mari si o deplasare pe o distanta mai mare costa, adica una e sa se deplaseze din Cluj pana in Alba si alta e sa se deplaseze din Bucuresti in Suceava sau Maramures. Sistemul e gandit in asa fel sa nu le afecteze prea tare bugetul mai ales ca nici meciurile lor nu-s televizate, televizarile incep din liga a 2-a si 90% din bugetul echipelor din liga a 2-a vin din banii din drepturile de televizare, pe cand in liga a 3-a joaca pe salarii de nimic si bonusuri cu gratare si bere.

| CostinAlamariu explică (pentru Drimmero):

Stiu asta si chiar de aia am întrebat pe ce crieriu ÎN AFARĂ DE REGIONAL se fac aceste 10 serii. Am citit regulamentul FRF pentru liga a 3-a și n-am găsit nimic, așa că am făcut o hartă cu toate cele 10 serii și localitatile din care sunt toate cele 100 de echipe din liga a 3-a și am ajuns la concluzia că e semi-arbitrar. Adică se ține cont de regiune în mare, dar ocazional ai județe cu echipe în serii diferite. Ceea ce are sens pentru ca nu toate echipele din liga a 4-a isi permit sa promoveze si atunci trebuie sa umple locurile cum pot.