Se stabileste regional pentru a nu se face deplasari mari fiecare cu fiecare. Echipele din liga a 3-a nu dispun de resurse financiare foarte mari si o deplasare pe o distanta mai mare costa, adica una e sa se deplaseze din Cluj pana in Alba si alta e sa se deplaseze din Bucuresti in Suceava sau Maramures. Sistemul e gandit in asa fel sa nu le afecteze prea tare bugetul mai ales ca nici meciurile lor nu-s televizate, televizarile incep din liga a 2-a si 90% din bugetul echipelor din liga a 2-a vin din banii din drepturile de televizare, pe cand in liga a 3-a joaca pe salarii de nimic si bonusuri cu gratare si bere.
Stiu asta si chiar de aia am întrebat pe ce crieriu ÎN AFARĂ DE REGIONAL se fac aceste 10 serii. Am citit regulamentul FRF pentru liga a 3-a și n-am găsit nimic, așa că am făcut o hartă cu toate cele 10 serii și localitatile din care sunt toate cele 100 de echipe din liga a 3-a și am ajuns la concluzia că e semi-arbitrar. Adică se ține cont de regiune în mare, dar ocazional ai județe cu echipe în serii diferite. Ceea ce are sens pentru ca nu toate echipele din liga a 4-a isi permit sa promoveze si atunci trebuie sa umple locurile cum pot.
anonim_4396 întreabă:
EdyYedy întreabă: