Da,se pierd,orezul ridica mult glicemia, asa ca daca esti inca in crestere ar fi bine sa il abandonezi, face rau la inaltime.
Da mai ales daca ceea ce ai gatit e gatit la temperatura mare evaporarea apei provoaca pierdere de vitamin proteine vaporii de apa luand cu ei si o parte din ele e recomandat un capac pe vasul in care gatesti si un foc mic sau ma rog o temperatura mai mica
Sunt tare curios unde dispar proteinele, vitaminele daca nu prin evaporare. gateste in vas normal si in cucta du cotinutul la laborator si lasa pe specialisti sa iti spuna diferenta.In cucta concentratia lor ramane aceeasi insa in vasul normal ne acoperit se pierd vitaminele si proteinele dizolvate in apa prin fierbere. sterge-ti nasul si pune burta pe carte frate! esti ramas in urma cel putin la fizica si chimie
Uite chiar acum am cautat pe net, si am gasit doar ca-si pierd din valoarea nutritiva, in niciun caz nu sunt mai putine proteine. Poti sa-mi dai un articol care sa ma contrazica, daca gasesti. Si despre cucta nu am gasit nimic, cum ca acolo nu s-ar pierde.
Astept un articol care sa-ti sustina afirmatia.
P.S. : singurul aliment bogat in proteine care poti sa-l mananci normal e branza, carnea, ouale si laptele trebuiesc fierte, nu le poti manca crude.