anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Merg la sala si cred ca am facut putin muschi, dar de grasime nu scap, si automat par mai plina decat eram, ma ingras in loc sa slabesc. Ce naiba!?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

"multa apa/fructe/legume" -> fructele au zahar ( fructoza ) care maresc glicemia ca orice tip de zahar + ca mai si fermenteaza, deci NU multe fructe.

http://www.getfit.ro/slabire/regim-slabire/dieta-pentru-slabire.html

Uite acolo un sir ca lumea, majoritatea nu inteleg nici 50 % din ce scrie acolo, spre ex. inainte de culcare "inainte de culcare – grasimi sanatoase, fibre cu moderatie, proteina cu absorbtie lenta, ZMA, lipotropice", parca suna putin diferit de "fara x, fara Y, multe legume, bla bla"

Din cand in cand mai bagi si prajeli, dar rar, ai nevoie si de grasimi.

Mai ai nevoie de grasimi sanatoase ( masline, nuci, alune ), 4-5 mese pe zi, ultima masa cu 2-3 ore inainte de culcare ( nu conteaza ora ).

Ai putea incerca si exercitii cu greutati, ele iti maresc metabolismul mai multe zile ( spre deosebire de aerobic, care ti-l mareste doar in ziua de antrenament, un antrenamnet cu greutati ti-l poate mari si 3 zile dupa ).

http://www.sfatulmedicului.ro/......forta_4648

Eventual poti folosi si un supliment bazat pe l-carnitina.

11 răspunsuri:
| Crisan1997 a răspuns:

Depinde de ce mananci. Trebuie sa mananci de trei ori pe zi.Sa nu mananci seara, sa nu mananci grasimi. Funda

| darrio2007 a răspuns:

Depind de cand mergi la sala. Efectele se vad in timp.

| Jeremy1 a răspuns:

Eu unul cand m-am apucat de sala n-am bagat din prima exercitii ce pun masa musculara, daca vrei sa dai kg jos, trebuie sa faci numai cardio (alergat pe banda, bicicleta) si diverse exercitii pentru abdomen. Daca faci exercitii pentru masa musculara nu slabesti prea mult, chiar deloc, si muschii pur si simplu cresc sub stratul de grasime. Trebuie sa te ocupi de grasime prima data.

| guardian18angel a răspuns:

Antrenorul ar trebui sa-ti poata spuna ce fel de exercitii si cat de mult din fiecare trebuie sa faci sa obtii efectul dorit.

Apoi pot exista probleme in metabolism, chestie care ti-o poate rezolva medicul de familie, facandu-ti o trimitere la un alt medic nutritionist, sau niste analize medicale.

Vorbeste cu antrenorul si cu medicul despre astea. Asta e cel mai sigur mod de a-ti intelege corpul cat mai bine si cum sa faci sa... slabesti happy

| Anddreeaaada11 a răspuns (pentru Jeremy1):

Nu fac la aparate, e doar zumba, tae`bo, step si exercitii pe salteluta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Crisan1997):

"Sa nu mananci seara" = unul din cele mai CRETINE sfaturi posibile

esti femeie de vrei funda? sau cersetor?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Jeremy1):

"Daca faci exercitii pentru masa musculara nu slabesti prea mult, chiar deloc", serios? Poti slabi mai eficient cu exercitiile pentru masa musculara, deoarece maresc metabolismul 48 sau 72 de ore, nu doar in ziua in care lucrezi ( in zilele de odihna, cand fibrele musculare se refac, corpul consuma mai multe calorii ).

Mai documenteaza-te

| Cosmin86 a răspuns:

Ce mananci? Alimentatia e cel mai important lucru, chiar daca vrei sa slabesti sau sa faci muschi.

| Anddreeaaada11 a răspuns (pentru Cosmin86):

Acel sir pe care-l auzim mereu si mereu: fara prajeli, fara dulciuri, cereale integrale, multa apa/fructe/legume, carne mai mult peste/pui ( fiarta/la gratar), iaurt simplu. Mananc din toate astea dar recunosc, insa, ca putin. portii mici.

| Anddreeaaada11 a răspuns (pentru Cosmin86):

Multumesc foarte mult!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Anddreeaaada11):

Cu placere