Nu ai cum să acumulezi masă musculară şi să slăbeşti în acelaşi timp, efectiv se bat cap în cap. Acumularea de masă musculară implică o dietă hipercalorică şi exerciţii anaerobe. Când acumulezi masă musculară acumulezi şi grăsime. Când vrei să slăbeşti ai nevoie de un regim hipocaloric şi de efort aerob, dai jos şi grăsime şi masă musculară. Dacă le faci pe ambele în acelaşi timp faci o ciorbă, nu îţi iese nimic bun. Întâi faci una din ele şi abia apoi când eşti cât de cât mulţumit de rezultat te apuci de celălalt obiectiv.
Ai putea sa ajungi la 80 maxim 2-3 saptamani daca vrei. Daca scopul tau era sa slabesti, 5kg in peste doua luni e mult prea putin. Ai grija la ce mănânci, in asa fel incat sa ai o alimentație cu deficit caloric si dacă nu te antrenezi foarte mult, incepe sa o faci daca vrei rezultate foarte bune intr-un timp destul de mic.
Pai tinand cont ca am slabit intr-o luna si ceva 5 kg eu zic ca sunt motivat destul, ziceam asa doar asa ca idee, n-am treaba cu mancatul si etc, e un alt factor care m-a ajutat sa slabesc, intrebarea mea era daca cele 5 kg pe care le-am dat din iulie 21 si pan acum sunt ok.
Pai ti-am raspuns mai sus, ti-am zis ca 5kg in peste o luna este prea puțin( prima data am crezut ca te referi la luna iunie, dar chiar si din iulie este putin), daca asta era scopul tau.
5 kg într-o lună şi ceva nu e prea puţin, ci e un pic prea mult. Realist, sănătos, corect dpdv medical e să slăbeşti în medie 2 kg pe lună, 3 maxim. Prea mult în timp scurt nu înseamnă neapărat mai bine, ci e un semnal că ai făcut o schimbare prea bruscă şi că îţi poţi deregla organismul destul de uşor.
Din ce zice respectivul celalt e mult prea putin si mi se parea absurd ce zice. Totusi personal ma simt ft bine, ba chiar mai bine, treaba e ca fac multe exercitii la sala si sunt si in deficit caloric
Am uitat sa precizez ca am renuntat la orice dulce, doar mancare am consumat, atat.
Ce exerciţii faci la sală? Din moment ce vrei să dai jos din kg şi eşti în deficit caloric bănuiesc că faci cardio, nu exerciţii pentru forţă/masă. Ai grijă şi cu deficitul caloric pentru că nu e bine să fie foarte mare, 200-400 kcal mai puţin decât numărul necesar pentru menţinere e ideal.
La cardio fac pana la 100 de calorii dar in rest greutati pentru ca ajuta foarte mult la slabire ci si la masa musculara, trebuie facute amandoua.
Daca consideri ca stii ce trebuie sa faci si te crezi nutritionist si ti se pare absurd ce zic, de ce mai ceri parerea altora?
Strepix întreabă: