anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

O mâncare cu multe calorii tine mai de foame fata de una cu calorii mai puține?

12 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Nu, insa una cu multe calorii o sa aiba gust mai bun.

| Frank51 a răspuns:

Carbohidratii complecsi tin mai mult de foame pentru ca se digera mai greu. O masa bogata in calorii duce evident la metabolizarea mai greoaie si mai indelungata, implicit nu ti-e foame la fel de repede raportat la o masa saraca in calorii.

| Bizon95 a răspuns:

Evident!
de ce crezi ca e asa de greu sa tii dieta, ca totusi mananci, dar cu mult mai putine calorii si ti se face foame!

| mgtow a răspuns:

Bei apa cand tie foame si nu e ora mesei. Tine de foame pana atunci

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O mâncare care umple burta și se digeră greu ține de foame.

| RAY a răspuns:

Uite un clasament
Toate alimentele următoare sunt comparate cu pâinea albă, clasată la „100"
Cartofi fierti 323%
Peștele 225%
fulgi de ovaz cu lapte 209%
Portocale 202%
Mere 197%
Paste brune 188%
Carne de vită 176%
iahnie de fasole 168%
Struguri 162%
Paine integrala 157%
Paine de cereale 154%
Popcorn 154%
Ouă 150%
Brânză 146%
Orez alb 138%
Lentile 133%
Orez brun 132%
Honaysmacks -cereale 132%
All-Bran -cereale 151%
Crackers -cereale 127%
Cookie-uri 120%
Paste albe 119%
Banane 118%
Jeleuri 118%
Fulgi de porumb 118%
Special K 116%
Cartofi prajiti 116%
Susțineți 112%
Pâine albă 100%
Muesli 100%
Inghetata 96%
Crișește 91%
Iaurt 88%
Arahide 84%
Candy bar Marte 70%
Gogoși 68%
Tort 65%
Croissant 47%


.
Produse de patiserie
Croissant 47%
Tort 65%
Gogoși 68%
Cookie-uri 120%
Crackers 127%
Gustări și cofetărie
Candy bar Marte 70%
Arahide 84%
Iaurt 88%
Crișește 91%
Inghetata 96%
Jeleuri 118%
Popcorn 154%
All-Bran 151%
fulgi de ovaz 209%
Cereale pentru micul dejun cu lapte
Muesli 100%
Susțineți 112%
Special K 116%
Fulgi de porumb 118%
Honaysmacks 132%
Alimente bogate în carbohidrați
Pâine albă 100%
Cartofi prajiti 116%
Paste albe 119%
Orez brun 132%
Orez alb 138%
Paine de cereale 154%
Paine integrala 157%
Paste 188%
Cartofi fierti 323%
Alimente bogate în proteine
Lentile 133%
Brânză 146%
Ouă 150%
Fasole 168%
Carne de vită 176%
Pește ling 225%
fructe
Banane 118%
Struguri 162%
Tabel adaptat de la S.H.A. Holt,
J.C. Brand Miller, P. Petocz,
și E. Farmakalidis,
„Un indice de satietate al alimentelor obișnuite"
Jurnalul European de Nutriție Clinică,
Septembrie 1995, paginile 675-690.
Mere 197%
Portocale 202%
Eur J Clin Nutr. 1995 septembrie; 49 (9): 675-90.
Un indice de sațietate a alimentelor obișnuite.
Holt SH, Miller JC, Petocz P, Farmakalidis E.
Departamentul de Biochimie, Universitatea din Sydney, Australia.
OBIECTIV: Scopul acestui studiu a fost de a produce un indice de sațietate validat al comunei
alimente. PROIECTARE ȘI SUBIECTE: Porții isoenergetice de 1000 kJ (240 kcal) de 38 de alimente
separate în șase categorii alimentare (fructe, produse de panificație, gustări, bogate în carbohidrați)
alimentele, alimentele bogate în proteine, cerealele pentru micul dejun) au fost hrănite la grupuri de 11-13 subiecți. îndestulare
aprecierile au fost obținute la fiecare 15 min peste 120 de minute după care subiecții erau liberi să mănânce reclame
libitum dintr-o gamă standard de alimente și băuturi. A fost calculat un scor de indice de sațietate (SI)
prin împărțirea zonei sub curba de reacție de sațietate (ASC) pentru alimentația de testat de grup
ASC medie de sațietate pentru pâinea albă și înmulțirea cu 100. Astfel, pâinea albă a avut un scor SI
de 100%, iar scorurile de SI ale celorlalte alimente au fost exprimate în procente de pâine albă.
REZULTATE: Au existat diferențe semnificative de sațietate atât în ​​interiorul cât și între cele șase alimente
categorii. Cel mai mare scor SI a fost produs de cartofii fierti (323 +/- 51%), care a fost
de șapte ori mai mare decât cel mai mic scor SI al croissantului (47 +/- 17%). Majoritatea alimentelor (76%)
a avut un scor SI mai mare sau egal cu pâinea albă. Cantitatea de energie consumată imediat
după 120 min corelat negativ cu răspunsurile medii ale ASC de satietate (r = -0, 37, P

| RAY a răspuns (pentru Frank51):

Proteinele tin cel mai mult de foame, carbo sunt in principal facuti pentru activiate de efort rapida gen alergare, proteinele inhiba foametea

| RAY a răspuns:

Eronat

| George3131 a răspuns (pentru RAY):

Pofte trupești?

| Frank51 a răspuns (pentru RAY):

Nup. Carbohidratii tin de foame, proteinele au cu totul si cu totul alt rol. Ce spui tu acolo, te referi la faptul ca la o activitate foarte intensa se golesc rezervele de glicogen. Dupa ce sunt epuizate, corpul descompune grasimea in glicogen dar procesul este foarte ineficient si te simti obosit. Cand se epuizeaza rezervele de grasime corpul descompune proteinele din muschi.

Carbohidratii complecsi se digera mai greu decat cei simplii, deoarece sunt formati din molecule foarte lungi, si implicit tin mai mult de foame, nu mai spune prostii.

| RAY a răspuns (pentru Frank51):

Da ai dreptate, dupa cum se vede in lista mea prezentata depinde si cum este preparat, de exemplu cartoful fiert vs cel prajit vs copt difera

Lista alimente bogate in carbohidrati simpli: nu tin de foame, trebuie evitati
Zaharuri (Maltoza, glucoza, sucroza)
Dulciuri
Fursecuri
Sucuri

vs

Exemple de alimente bogate in carbohidrati complecsi
Nuci
Legume
Cereale integrale
Orez brun
Cartofi dulci
Fulgi de ovaz
Majoritatea legumelor

Întrebări similare