Salutare! Eu as alege inorul, deoarece este o activitate placuta, ajuta sa arzi mai usor caloriile si sa ai o stare de bine.Desi mediul nostru este terestru, pot spune ca ar merge si cel acvatic
Cred ca mai bine inotul.Sunt mai putine posibilitati de a te accidenta plus de asta te inalti iti menti greutatea
Inotul, te dezvolta mai frumos. De la handbal devi destul de masiva daca practici indelungat. Depinde acum si de tine cum vreti sa arati.
Aha, si cum se face ca toate fetele pe care le-am vazut practicand handbal sunt cum ai descris iar cele cu inotul aratau super bine? Vorbesc din ce vad. Eu nu practic niciunul din acestea dar asta nu inseamna ca nu fac sport asa ca singurul care vorbeste degeaba esti tu si te rog sa taci ca esti in plus si nu te-a intrebat nimeni nimic.
Handbalul pentru ca iti da putere mai bine ca si innotul! Handbalul te ajuta mult cu muschii! Funda?
Ala care iti place mai mult. Daca nu ai vreo preferinta anume as zice inotul. Riscul de accidentari e mult mai mic pentru ca presiunea pe articulatii si ligamente e infinit mai mica. Ambele dezvolta musculatura (ca orice sport dealtfel) iar daca esti in perioada de crestere inotul duce si la cresterea in volum a cutiei toracice.
Raspunsul se cheama selectie. Pentru handbal (ca si pentru alte sporturi dealtfel) sunt cautate persoane cu anumite caracteristici. La nivelele competitionale superioare ele ajung majoritare. Pentru handbal se cauta fete mai inalte, masive, muschiuloase, cu un temperament mai combativ. La inot lucrurile astea conteaza mai putin dar este adevarat ca si inotul dezvolta cutia toracica si umerii destul de mult daca il practici in perioada de crestere. Eu am pe mama exemplu viu care nu a facut performanta dar a inotat serios cam toate verile de pe la 10-11 ani.