E intrebare capcana? Nu de alta, dar unde e regele negru? Fara ala nu se poate vorbi de mat si nici nu poate fi "eliminat" de pe tabla.
Asta nu mi s-a parut chiar wow, intai am eliminat variantele "standard", adica fie apropierea cu regele, fie transformarea unui pion (ambele implicau mai multe mutari), si a ramas matul doar cu regina, iar pentru asta trebuia blocat un camp, si numai pionul negru o putea face.
In rest, a fost usor de adus pionul acolo.
Daca e albul la mutare, mat din 2 mutari, daca e negru la mutare, va lua mat in 3 mutari pe tabla.
Ori îs eu fraier și nu înțeleg nimic la șah, ori chiar e prea ușor
https://prnt.sc/61d0tqihb1rc
Cred ca amandoi suntem Partea proasta la noi e ca am crezut ca baza albului e sus, dar nu, pionii albi se duc in sus nu in jos.
Eu cred ca e o situatie ipotetica, nu e vorba de un joc cit de o schema, cum a ajuns regele negru tocmai in pozitia aceea? In realitate, daca e sa joci, foarte greu se ajunge intr-o astfel de postura.
Nu mai dau raspunsul, deja l-au dat altii... Oricum, negrul e in dezavantaj net, matul e doar chestie de timp, si trebuie sa fii prost sa ai albul si negrul sa iti scoata o remiza (pat)
Exista un puzzle unde albul sacrifica vreo 5 piese si da mat cu regele si ultimul pion ramas. Am vazut-o acum vreo 20-25 de ani. Dar nu o mai gasesc. Aia mi s-a parut cea mai wow din cate am vazut ever. Daca o stii, trimite-mi-o si mie, te rog.