| AvalohAlyn a întrebat:

Poți să slăbești doar cu sport?
Știu că cel mai bine e și dieta și sport dar eram curios daca poți slăbi doar prin sport căci doar prin dieta merge să slăbești.
Și cum poți să slăbești mai ușor?

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu acum câţiva ani practicam jogging.
Făceam în fiecare seară, la ora 20:00 70 de ture de teren la mine în curte, căci am spaţiu mult şi mă pot desfăşura în voie. În acelaşi timp făceam şi o oră de gimnastică dimineaţa, dans şi mers la pas mai alert.
Ca dietă: mâncam de 3 ori pe zi, fără gustare între mese, excluzând din dietă alimentele precum dulciurile, mâncare de tip fast-food, junk food, mâncăruri prăjite, pastele făinoase şi băuturile acidulate.

| Paul754880338 a răspuns:

Nu merge! Un efort sustinut in speranta ca vei slabi doar prin sport cere ca si recompensa pentru muschi si tot corpul de altfel o alimenatatie sanatoasa ce are sa furnizeze nutrienti de calitate. Iti imaginezi un maratonist mancand doar eclere de 5 ori pe zi?! Sau un inotator mancand doar strudele cu gem?!

| IgnatVictor a răspuns:

Bună.
Doamna mea de biologie din liceu spunea că a slăbi, dieta și sportul sunt importante în următoarele feluri:
Sportul - important 40%
Dieta - importantă 60%
Deci, contează mai mult ce bagi în gură. Și, dacă stai să te gândești, așa e. Pentru că o-i face tu mișcare, dar dacă mănânci 1000 kcal la o masă atunci s-a dus naibii tot.
Oricum, când eram mai mic ieșeam cu bicicleta în fiecare zi și mâncam prostii - doar că, în mod surprinzător, prostiile alea nu acopereau necesarul kaloric pe care trebuia să îl mănânc într-o zi, așa că, combinat cu sportul, slăbeam. Mai pe scurt, să zicem că trebuia să consum 2300 de kcal într-o zi. Eu mâncam dulciuri și alte nimicuri în valoare de 2000 de kcal și făceam mișcare. Ce-i drept, am slăbit, dar acum am o dietă mai echilibrată. Așa e mult mai bine. Recomand să existe un echilibru între sport și dietă. Adică poți să mănânci și dulciuri, și să faci sport.
Numai bine.